default-image

Βάρδια τρόμου για νοσηλεύτρια στο Βενιζέλειο - Της επιτέθηκε ασθενής

Ηράκλειο
Βάρδια τρόμου για νοσηλεύτρια στο Βενιζέλειο - Της επιτέθηκε ασθενής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η γυναίκα νοσηλεύτηκε με χτυπήματα στο κεφάλι στο νοσοκομεί οκαι προσπαθεί να συνέλθει από το σοκ.

Βάρδια τρόμου για μια νοσηλεύτρια του Βενιζελείου η οποία δέχτηκε επίθεση από άνδρα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί το κεφάλι. Ο γυναίκα νοσηλεύτηκε μια βραδιά στο νοσηλευτικό ίδρυμα ,στο σημείο μετέβη η αστυνομία ενώ ο ασθενής που πάσχει από άνοια δεν συνελήφθη.

Σύμφωνα με την Ένωση Εργαζομένων στο Βενιζέλειο:

«Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά, στο ίδιο έργο θεατές.Άλλο ένα περιστατικό βιαιοπραγίας στο Τ.Ε.Π του Νοσοκομείου

Συγκεκριμένα στην χθεσινή εφημερία 13.6.2018, συνάδελφος Νοσηλεύτρια έπεσε θύμα βιαιοπραγίας εις βάρος της, από ανοϊκό ασυνόδευτο ασθενή, ο οποίος καταφέρθηκε εις βάρος της και της προκάλεσε χτύπημα στο κεφάλι.

Δυστυχώς παρά τις επίμονες διαχρονικές απαιτήσεις μας για διασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας του προσωπικού, η Διοίκηση του Νοσοκομείου αντιμετωπίζει το θέμα με μεγάλη επιπολαιότητα, καθώς η υποδειγματική( ποσοτικά) φύλαξη και η ελεύθερη διακίνηση ασθενών και συνοδών στο Τ.Ε.Π προκαλεί έντονα λειτουργικά και απειλητικά γεγονότα, που δυσχεραίνουν τόσο την λειτουργία του τμήματος αλλά και την ψυχολογική πίεση των εργαζομένων.

Κυρίες και κύριοι της Διοίκησης, ως πότε θα σφυρίζετε αδιάφορα, προφασιζόμενοι τις ιδιαιτερότητες του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών;

Ως πότε θα αγνοείτε την σωματική ασφάλεια των εργαζομένων;

Ως πότε θα γινόμαστε έρμαια της δικής αναποτελεσματικότητας;

Σας καλούμε λοιπόν σε μια επόμενη εφημερία να παρευρεθούμε όλοι μαζί στον χώρο του Τ.Ε.Π( καθ’όλη την εφημερία, για να γίνει επι τόπου αυτοψία της κατάστασης και να δοθούν οριστικές λύσεις στο πρόβλημα.

Τα γεγονότα δείχνουν ότι από τα γραφεία δεν μπορούν να δοθούν λύσεις.

Σας περιμένουμε λοιπόν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών…»

Ανακοίνωση που καταδικάζει το εν λόγω περιστατικό βίας εξέδωσε και ο Διοικητής των νοσοκομείων ΠΑΓΝΗ και Βενιζελείου, κ. Ιωάννης Τασσόπουλος:

«Είναι απαράδεκτο και καταδικαστέο το γεγονός, λειτουργοί της Υγείας να δέχονται επιθέσεις κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας τους, όπως το χθεσινό περιστατικό βίας εις βάρος εργαζόμενης που έγινε στο ΤΕΠ του Γ.Ν. ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ.

Η διοίκηση του νοσοκομείου ενημερώνει, ότι τέτοια περιστατικά βιαιοπραγίας θα επισύρουν όλες τις προβλεπόμενες νομικές και ποινικές συνέπειες.

Σημειώνουμε, ότι τα μέτρα ασφαλείας έχουν ενταθεί και ενισχύονται συνεχώς τόσο με ηλεκτρονικά μέσα, όσο και με φυσική φύλαξη.

Συμπαραστεκόμαστε πλήρως στην λειτουργό μας.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News