Εθιμοτυπική επίσκεψη στη Λότζια των Αρχιεπισκόπων Αρμενίων Κωνσταντινούπολης & Αρμενίας

Ηράκλειο
Εθιμοτυπική επίσκεψη στη Λότζια των Αρχιεπισκόπων Αρμενίων Κωνσταντινούπολης & Αρμενίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εθιμοτυπική επίσκεψη στη Λότζια πραγματοποίησαν σήμερα Τετάρτη 13 Ιουνίου οι Αρχιεπίσκοποι Αρμενίων Κωνσταντινούπολης και Αρμενίας κ.κ. Άραμ Ατεσιάν και Γιεζνίκ Πετροσιάν.

Τους Ιεράρχες της Αρμένικης Εκκλησίας υποδέχτηκε στο Δημαρχείο η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Αριστέα Πλεύρη, λόγω της απουσίας του Δημάρχου κ. Βασίλη Λαμπρινού στη Ρωσία για την αδελφοποίηση του Ηρακλείου με την πόλη Νίζνι Νόβγκοροντ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η κ. Πλεύρη και οι δύο Ιεράρχες αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τις προοπτικές συνεργασίας μεταξύ Δήμου Ηρακλείου και Αρμενίων στον πολιτιστικό τομέα.

Η Αντιδήμαρχος τόνισε ότι η Αρμενική Κοινότητα του Ηρακλείου έχει τη συμπαράσταση του Δήμου, ο οποίος είναι διατεθειμένος να βοηθήσει όπου αυτό είναι εφικτό.

Παράλληλα  κάνοντας μια αναδρομή στο παρελθόν επεσήμανε ότι έχει αναγνωριστεί το γεγονός ότι η Αρμενική Κοινότητα του Ηρακλείου, υπήρξε στην ιστορική της διαδρομή μια σημαντική μειονοτική κοινότητα η οποία συνέβαλε με τον πολιτισμό της και την έφεσή της στο εμπόριο στα δρώμενα της πόλης.

Τους Ιεράρχες της Αρμενικής Εκκλησίας συνόδευαν ο Πρόεδρος της Εκκλησιαστικής Επιτροπής Ηρακλείου της Αρμενίας κ. Αντώνης Μπεναρδής και η Επίτροπος κ. Σάντυ Αβεδισιάν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News