Ηράκλειο

Ορδές τουριστών κατακλύζουν την Κνωσό

Κάθε προηγούμενο ξεπέρασε η εντυπωσιακή αύξηση που καταγράφει η επισκεψιμότητα τουριστών στο ανάκτορο της Κνωσού.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τον περασμένο μήνα Μάιο εκδόθηκαν 95.200 εισιτήρια, σε αντίθεση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι, κατά τον οποίο είχαν εκδοθεί 68.100 εισιτήρια, με την Κνωσό - όπως τα αριθμητικά στοιχεία δείχνουν - να παίζει και πάλι καθοριστικό ρόλο στα έσοδα του κράτους από τον τουρισμό. Οι επισκέπτες τουρίστες εκφράζουν τις καλύτερες εντυπώσεις για την Κνωσό, κάτι που αποτυπώνει την καλή δουλειά που γίνεται για την προώθηση του πολιτιστικού μας προϊόντος διεθνώς.

Σχετικά όμως με τη λειτουργία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, το οποίο είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει πιλοτικά, παρατηρήθηκε πρόβλημα στο σύστημα έκδοσης κατά τη διάρκεια δοκιμής, με αποτέλεσμα η όλη λειτουργία του να πηγαίνει λίγο πίσω. Συγκεκριμένα, όπως τόνισε ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων Μανόλης Αποστολάκης, «έγινε μια πρόβα λειτουργίας του συστήματος την περασμένη Τετάρτη παρουσία τεχνικών από την Αθήνα, όμως τα ηλεκτρονικά εκδοτήρια δε λειτούργησαν άψογα. Παρουσιάστηκε πρόβλημα με τον κεντρικό server στην Αθήνα. Έτσι, υπάρχει καθυστέρηση στη λειτουργία τους, ελπίζουμε όμως τα όποια θέματα υπάρχουν να επιλυθούν άμεσα».

Σημειώνεται πως, παράλληλα με το ηλεκτρονικό αυτό σύστημα, προς το παρόν λειτουργεί και ο παλιός, κλασικός τρόπος έκδοσης εισιτηρίων. Το ηλεκτρονικό σύστημα αναμένεται να λειτουργήσει κανονικά - και εφόσον λυθούν τα όποια προβλήματα παρουσιάζονται - από 1η Ιουλίου, με τους επισκέπτες τουρίστες, παρά τα μικροπροβλήματα, να εκφράζουν τις καλύτερες εντυπώσεις για την Κνωσό.

Αρχαιολογικό Μουσείο: Τα προβλήματα παραμένουν

Την ίδια ώρα, όμως, άλυτο παραμένει το πρόβλημα με τις τουαλέτες και το αναψυκτήριο στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου.

Πρόβλημα που παρατηρείται ελλείψει προσωπικού, καθώς, αν και διανύουμε την καλοκαιρινή σεζόν, νευραλγικές θέσεις δεν καλύφθηκαν εγκαίρως με τον απαιτούμενο αριθμό προσωπικού, με συνέπεια ξένοι επισκέπτες να έρχονται αντιμέτωποι με καταστάσεις που δε θα έπρεπε, όπως το κλειστό κυλικείο στο χώρο του μουσείου και τις υπολειτουργούσες τουαλέτες. Το θέμα έχει φτάσει και στη Βουλή με επερωτήσεις που έκαναν τοπικοί βουλευτές.

Όπως είπε ο κ. Αποστολάκης σχολιάζοντας τα προβλήματα που παρουσιάζονται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, «δυστυχώς, μετά τις 3 το μεσημέρι οι τουαλέτες υπολειτουργούν διότι δεν υπάρχει προσωπικό καθαριότητας. Στις 21 του μηνός λήγουν οι συμβάσεις των εποχικών υπαλλήλων καθαρισμού και θα φύγει η μοναδική καθαρίστρια που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, η οποία φροντίζει και την καθαριότητα στις τουαλέτες. Αναμένεται όμως αυτές τις μέρες να ανακοινωθεί μια 18μηνη σύμβαση εργασίας, και πιστεύουμε αυτό το μεγάλο πρόβλημα να διορθωθεί».

Μέχρι τότε όμως οι επισκέπτες τις απογευματινές ώρες θα βρίσκουν τις τουαλέτες να υπολειτουργούν, ενώ αναφορικά με το αναψυκτήριο του μουσείου, που παραμένει κλειστό - θέμα το οποίο επίσης πρέπει να λυθεί, όπως είπε ο κ. Αποστολάκης - το άτομο που το λειτουργούσε πέρυσι δεν ανανέωσε τη σύμβασή του, και μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί απάντηση στο πότε το αναψυκτήριο θα ξαναλειτουργήσει.

Τέλος, όπως ο κ. Αποστολάκης πρόσθεσε, έγινε μια συνάντηση την περασμένη Πέμπτη με την αρμόδια υπουργό, όπου και ετέθησαν όλα τα καυτά θέματα, όπως είναι οι μόνιμες θέσεις των αρχιφυλάκων, τα καινούργια ηλεκτρονικά μηχανήματα για την έκδοση εισιτηρίων που έχουν τοποθετηθεί, κ.λπ., τα οποία και αναμένουν άμεσα την επίλυσή τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια