Ηράκλειο

Υψηλοί τόνοι της ΝΟΔΕ για τις Τοπικές Μονάδες Υγείας

Υψηλά στην ατζέντα της ΝΟΔΕ Ηρακλείου, παραμένουν τα θέματα πρωτοβάθμιας υγείας αλλά και το σύστημα υγείας, σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν κατά τη σημερινή συνέντευξη τύπου στα γραφεία της τοπικής Νέας Δημοκρατίας.

Τόσο ο πρόεδρος Βαγγέλης Καρκανάκης όσο και τα μέλη του Τομέα Υγείας, άσκησαν δριμεία κριτική στην κυβέρνηση με φόντο τις ΤΟ.Μ.Υ.(Τοπικές Μονάδες Υγείας) και τον αναποτελεσματικό τους εν τέλει χαρακτήρα.

 Όπως υπογράμμισαν με σκληρό ύφος, το σύστημα υγείας της χώρας τα τελευταία χρόνια έχει στόχο τις πολλές αχρείαστες, ρουσφετολογικές και δημοσιοϋπαλληλικού τύπου προσλήψεις. 

«Η πρωτοβάθμια περίθαλψη, απαιτεί την δημιουργία ενός συστήματος, με εξασφαλισμένη διαχρονική βιωσιμότητα και όχι βασισμένο σε ένα ευκαιριακού και επικοινωνιακού τύπου θνησιγενή σχεδιασμό, που επιχειρεί η σημερινή κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηρακλείου κ. Β. Καρκανάκης. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις των κ.κ. Γιώργου Λυρώνη, Χάρη Λυδάκη και Βαγγέλη Παπαδάκη.

 Η ΝΟΔΕ Ηρακλείου αναφέρθηκε όμως και στο σύστημα υγείας που οραματίζεται για τον τόπο, προτάσσοντας ένα νέο μοντέλο με αποτελεσματικότητα, διαφάνεια που θα έχει στόχο όπως υπογράμμισαν τις ποιοτικές υπηρεσίες υγείας με επίκεντρο τον ασθενή.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης ανακοινώθηκε και η διεξαγωγή ευρείας σύσκεψης του Τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας η οποία έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη εβδομάδα παρουσία του Γραμματέα ΠΕ της ΝΔ - Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη, του Τομεάρχη Υγείας - Βουλευτή Επικρατείας της ΝΔ κ. Βασίλη Οικονόμου, καθώς και με τη συμμετοχή εκπρόσωπων από τον χώρο της Υγείας.

 Η ευρεία σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018 και ώρα 6:30μ.μ. στη συνεδριακή αίθουσα του ξενοδοχείου Ibis Iraklion Central με κύριο θέμα την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Σχόλια