Ηράκλειο

Aπό τι κατέληξε το 8 μηνών βρέφος στο ΠΑΓΝΗ;

Απαρηγόρητοι είναι οι γονείς από το θάνατο του βρέφους.

Σοκ και θρήνος για το αγγελούδι το οποίο άφησε την τελευταία του πνοή στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ, από βαριάς μορφής σηψαιμία.

Πρόκειται για μικρόβια που προσβάλλουν όλα τα όργανα του οργανισμού, με την κεραυνοβόλο σηψαιμία να επεκτείνεται πολύ γρήγορα και παρά το γεγονός ότι το βρέφος - ένα κοριτσάκι - φαίνεται πως ήταν καλά εμβολιασμένο.

Με την ταυτοποίηση του μικροβίου, οι γιατροί θα είναι σε θέση να δώσουν περισσότερες απαντήσεις στο σπάνιο αυτό περιστατικό το οποίο ωστόσο είναι πιο συχνό στα βρέφη σε σχέση με παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας.

«Πέρα από τον πυρετό, ξαφνικά καταρρέουν όλα». Κάπως έτσι μας περιέγραψε την κατάσταση ο καθηγητής και διευθυντής Παιδιατρικής και Νεογνολογικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ κ. Μανόλης Γαλανάκης ο οποίος αναφέρθηκε στο τραγικό αυτό περιστατικό, του οποίου η κατάσταση φαινόταν πως ήταν μη αναστρέψιμη.

Μ. Γαλανάκης: «Το μικρό είχε μία εικόνα καταπληξίας»

«Το μικρό έχει μία εικόνα καταπληξίας περιφερικής, είναι μάλιστα κεραυνοβόλος αυτή η καταπληξία, έτσι το λέμε στην ιατρική. Κάνει μία σηψαιμία πολύ βαριά ο ασθενής. Μικρά παιδιά συνήθως», ανέφερε στην ΚΡΗΤΗ TV ο κ. Μανόλης Γαλανάκης.

«Σα να χτυπάει κεραυνός τον άνθρωπο. Πρόκειται για μικρόβιο στο αίμα. Για μία πάρα πολύ βαριά σηψαιμία, η οποία αν "εγκατασταθεί" σε έναν οργανισμό, δύσκολα ο οργανισμός μπορεί να το ξεπεράσει», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο γιατρός.

«Εμφανίζεται και σε παιδιά και σε ενήλικες, αλλά τα μωρά είναι πιο ευάλωτα».

Σημειώνεται ότι αρχικά, το βρέφος, εισήχθη το Σάββατο στο Βενιζέλειο σε βαριά κατάσταση ενώ στη συνέχεια κρίθηκε η μεταφορά του στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών, δεν τα κατάφερε και έφυγε τόσο άδικα.

 

 

Σχόλια