Επιχειρηματίες και φοιτητές στο 1ο Συμπόσιο Οικονομίας, Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας

Ηράκλειο
Επιχειρηματίες και φοιτητές στο 1ο Συμπόσιο Οικονομίας, Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιχειρηματίες, φοιτητές και πλήθος ακροατών παρακολούθησε το «1ο Συμπόσιο Οικονομίας, Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας».

Το Συμπόσιο διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου, στο πλαίσιο λειτουργίας του Δημοτικού Κέντρου προώθησης του Δομημένου Δημοκρατικού Διαλόγου, της Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας με το διακριτικό τίτλο «Δημοσκόπιο».

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Ηρακλείου την Παρασκευή 8 και το Σάββατο 9 Ιουνίου.

Το διήμερο συμπόσιο παρακολούθησαν επιχειρηματίες και φοιτητές που είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τις ενδιαφέρουσες εισηγήσεις διακεκριμένων ομιλητών.

Τις εργασίες του συμποσίου χαιρέτησε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός ενώ το παρόν έδωσαν οι Αντιδήμαρχοι: Οικονομικών Γιώργος Καραντινός, Τεχνικών Έργων Γιάννης Αναστασάκης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ Γιάννης Ρασούλης, ο εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού Gian Andrea Carancini, ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Μαρίνος Παττακός, ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ Νίκος Αγγελάκης και ο Δημοτικός Σύμβουλος Νεκτάριος Ανδρεαδάκης.

Όπως επεσήμανε ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού Πέτρος Ινιωτάκης «θα συνεχίσουμε την συνεργασία μας με όλες τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου, θα συνεχίσουμε την συνεργασία μας με τα Επιμελητήρια, το Πανεπιστήμιο, την Περιφέρεια και τους Δήμους του νησιού προκειμένου να φέρουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα».

Με το μήνυμα ότι η Ελλάδα διαθέτει σπουδαίο ανθρώπινο, επιστημονικό δυναμικό με υψηλές δεξιότητες και κατάρτιση που θα πρέπει και να αξιοποιηθεί με τα κατάλληλα κίνητρα, τα συμπεράσματα του συμποσίου ήταν:

1. Η ανάγκη διάχυσης της καινοτομίας σε κάθε μορφή παραγωγικής διαδικασίας της χώρας.

2. Η μετάβαση στην εποχή της 4ης βιομηχανικής επανάστασης άμεσα, επενδύοντας κατά κύριο λόγο, στις ψηφιακές τεχνολογίες.

3. Συνέργειες μεταξύ των παραγωγικών τομέων της οικονομίας.

4. Αύξηση του ποσοστού των δημοσίων επενδύσεων στην έρευνα και την καινοτομία.

5. Απλοποίηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών του δημοσίου.

6. Ποιοτικότερες και σταθερές υπηρεσίες του Δημοσίου προς τους επιχειρηματίες.

7. Μόχλευση ιδιωτικών και δημοσίων επενδύσεων για μεγάλα αναπτυξιακά έργα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News