Ηράκλειο

Πότε ξεκινούν τα δρομολόγια του πλοίου που θα «συνδέει» την Κρήτη με τις Κυκλάδες και τη Θεσσαλονίκη;

Ένα σημαντικό δρομολόγιο για την Κρήτη έρχεται να προστεθεί στις ήδη υπάρχουσες γραμμές των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών

«Πρεμιέρα» κάνει σε λίγες ημέρες το νέο δρομολόγιο του πλοίου που θα «συνδέει» την Κρήτη με τη Θεσσαλονίκη αλλά και νησιά των Κυκλάδων και των Σποράδων.

Η ακριβής ημερομηνία που θα ξεκινήσουν τα δρομολόγια, καθώς και το πλοίο που θα τα πραγματοποιεί, αναμένεται να ανακοινωθούν μετά τις 13 Ιουνίου, όποτε και θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών και το θέμα θα συζητηθεί διεξοδικά.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα δρομολόγια αναμένεται να ξεκινήσουν κατά το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου, όμως δεν αποκλείεται να υπάρξει μικρή καθυστέρηση και η έναρξη των ταξιδιών να γίνει στις αρχές Ιουλίου.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τον υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Νεκτάριο Σαντορινιό, ενδιαφέρον για την κάλυψη της εν λόγω ακτοπλοϊκής γραμμής έχουν καταθέσει πάνω από μία εταιρίες, με την αξιολόγηση των προτάσεων να έχει δρομολογηθεί για τις επόμενες ημέρες.

Μάλιστα, το εν λόγω δρομολόγιο θα λειτουργήσει πιλοτικά φέτος και με βάση τη ζήτηση που θα έχει, θα κριθεί και το… μέλλον του, εάν δηλαδή θα επαναλειτουργήσει και του χρόνου.

Βέβαια, οι ιθύνοντες φαίνεται να έχουν ήδη προσανατολιστεί σε μία συγκεκριμένη ακτοπλοϊκή εταιρία η οποία και είναι η επικρατέστερη να πραγματοποιήσει το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Κυκλάδες – Κρήτη

Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη της Μητροπολιτικής Αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης και πρόεδρο του Οργανισμού Τουρισμού, κ. Βούλα Πατουλίδου, τα δρομολόγια αναμένεται να πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη και Παρασκευή και το ταξίδι θα έχει συνολική διάρκεια, περίπου, 18 με 19 ώρες.

Όπως σχολιάζει η ίδια, το πλοίο - εκτός απροόπτου - θα ξεκινάει από τη Θεσσαλονίκη, θα μεταβαίνει στα νησιά: Σκιάθος, Άνδρος, Σύρος, Τήνος, Μύκονος, Πάρος, Νάξος, Σαντορίνη και θα έχει ως τελικό προορισμό την Κρήτη και συγκεκριμένα το Ηράκλειο.

Τι δήλωσε ο υφυπουργός

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Σαντορινιός στο 15ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στη Σύρο την προηγούμενη Τρίτη, πρόκειται για ένα δρομολόγιο που θα πραγματοποιηθεί για τους τρεις θερινούς μήνες του φετινού καλοκαιριού.

Τα δρομολόγια πρόκειται να πραγματοποιούνται δύο φορές την εβδομάδα και το πλοίο θα «συνδέει» τη Θεσσαλονίκη, τη Σκιάθο, τη Σύρο και άλλα νησιά των Κυκλάδων με το Ηράκλειο.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με τον κ. Σαντορινιό: «Θα δρομολογηθεί ταχύπλοο από τον Πειραιά, και δυο φορές την εβδομάδα το ταχύπλοο που έρχεται από το Ηράκλειο και ανεβαίνει προς τα νησιά των Κυκλάδων, θα καταλήγει στη Σύρο και από εκεί θα πηγαίνει στην Σαντορίνη.»

Σημειώνεται πως πρόκειται για ένα δρομολόγιο που έχει πολλά χρόνια να λειτουργήσει, ενώ, σύμφωνα με το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννη Μπουτάρη «Έχουμε δύο χρόνια που το παρακαλάμε αυτό το δρομολόγιο».

(Με πληροφορίες από voria.gr, kyklades24.gr)

Σχόλια