Με το ανήλικο παιδί της προσπάθησε να φύγει για Τσεχία

Ηράκλειο
Με το ανήλικο παιδί της προσπάθησε να φύγει για Τσεχία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι έλεγχοι για πλαστογραφία στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» και οι αστυνομικοί συνεχίζουν να συλλαμβάνουν άτομα τόσο για πλαστογραφία όσο και για διευκόλυνση εξόδου.

Ένα τέτοιο περιστατικό σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου όταν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ηρακλείου έπιασαν έναν 33χρονο αλλοδαπό με την κατηγορία της διευκόλυνσης εξόδου σε μη νόμιμους αλλοδαπούς.

Παράλληλα, συνελήφθησαν ένας 18χρονος και μία 47χρονη, αμφότεροι αλλοδαποί, αφού πάνω τους βρέθηκαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα αρχών Αυστρίας. Συνοδεύονταν από τον 33χρονο που τους είχε προμηθεύσει τα έγγραφα και τους βοηθούσε να φύγουν από τη χώρα.

Να σημειωθεί ότι η 47χρονη είχε μαζί και το ανήλικο παιδί της.

Οι δύο αλλοδαποί είχαν σκοπό να ταξιδέψουν για Τσεχία.  

Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν και οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου της Αστυνομίας:

«Συνελήφθη, στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης», από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ηρακλείου, 33χρονος αλλοδαπός για διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα, σε μη νόμιμους αλλοδαπούς και πλαστογραφία. Επιπλέον, συνελήφθησαν δύο ακόμη αλλοδαποί (18χρονος και 47χρονη) για πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Ειδικότερα, χθες (09.06.2018) το πρωί ο 33χρονος συνόδευε τον 18χρονο και την 47χρονη που συνόδευε το ανήλικο τέκνο της, στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου, κάνοντας χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων αρχών Αυστρίας.

Από τη διενεργηθείσα προανάκριση προέκυψε ότι ο 33χρονος προμήθευσε τα συγκεκριμένα ταξιδιωτικά έγγραφα στους δύο αλλοδαπούς, σε προγενέστερο χρόνο προκειμένου να διευκολύνει την έξοδο τους από τη χώρα με προορισμό την Τσεχία.

Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News