«Ανάσα» για συμβασιούχους - Στα πόστα τους ως τις 16 Νοεμβρίου

Ηράκλειο
«Ανάσα» για συμβασιούχους - Στα πόστα τους ως τις 16 Νοεμβρίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Ανάσα” στους ίδιους τους εργαζόμενους, στην Υπηρεσία Καθαριότητας και στην πόλη του Ηρακλείου είχαμε χθες από το δικαστικό μέτωπο, καθώς οι απολυμένοι από τις 31 Μαρτίου συμβασιούχοι-παρατασιούχοι του Δήμου Ηρακλείου θα παραμείνουν κανονικά στις θέσεις τους μέχρι να εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα, στις 16 Νοεμβρίου.

Η είδηση σκόρπισε χαρά σε εργαζόμενους και Δήμο, διότι οι 80 συμβασιούχοι που παραμένουν στην υπηρεσία για τους επόμενους μήνες έχουν σχεδόν εξαντλήσει τις χρωστούμενες άδειες και ρεπό. Και άρα θεωρούνται έτοιμοι να ριχτούν στο φουλ στη μάχη της Καθαριότητας, ανεβάζοντας άρδην τις “στροφές” της Υπηρεσίας, που αναγκαστικά είχαν πέσει τον τελευταίο μήνα λόγω ακριβώς του ότι οι παρατασιούχοι συμβασιούχοι απουσίαζαν λόγω ρεπό και αδειών που έπρεπε να πάρουν...

Τα χαρμόσυνα μαντάτα από το δικαστικό μέτωπο δεν περιορίζονται μονάχα στον Δήμο Ηρακλείου. Ανάλογη ακριβώς ήταν η δικαστική απόφαση και για τις περιπτώσεις των συμβασιούχων-παρατασιούχων της Καθαριότητας και σε άλλους Δήμους του νομού Ηρακλείου, όπως αυτούς του Μαλεβιζίου και του Μινώα Πεδιάδος, καθώς επίσης και για συμβασιούχους των τοπικών ΦΟΔΣΑ...

Αναλυτικότερα, χθες ήταν μια κομβική ημέρα για τις δημοτικές υπηρεσίες Καθαριότητας στον νομό Ηρακλείου, αφού ήταν προγραμματισμένη η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει οι συμβασιούχοι-παρατασιούχοι των Δήμων Ηρακλείου, Μαλεβιζίου και Μινώα Πεδιάδος.

Οι συμβασιούχοι είχαν καταθέσει τα ασφαλιστικά μέτρα προκειμένου να διορθωθεί μια “αδικία” που είχε γίνει με την προηγούμενη δικαστική απόφαση.

Η αρχική δικαστική απόφαση του Πρωτοδικείου Ηρακλείου είχε δώσει παράταση εργασίας στους εν λόγω εργαζόμενους μέχρι τις 11 Μαΐου ή εναλλακτικά μέχρι την ανάρτηση των προσωρινών (αντί των οριστικών) πινάκων της προκήρυξης 3Κ του ΑΣΕΠ, που αφορά, ως γνωστόν, στις προσλήψεις χιλιάδων μόνιμων υπαλλήλων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των ΟΤΑ.

Επειδή λοιπόν, κατά παράδοξο τρόπο, η πρόβλεψη αφορούσε στην ανάρτηση όχι των οριστικών πινάκων της προκήρυξης, αλλά των προσωρινών πινάκων που βγήκαν λίγο μετά την έκδοση της δικαστικής απόφασης, ουσιαστικά οι συμβασιούχοι-παρατασιούχοι των τριών Δήμων έμειναν προς στιγμήν... ξεκρέμαστοι.

Οι ίδιοι λοιπόν, με την παρότρυνση των Δήμων, κατέθεσαν νέα ασφαλιστικά μέτρα, διεκδικώντας να παραμείνουν στα πόστα τους μέχρι την ανάρτηση των οριστικών πινάκων της προκήρυξης 3Κ του ΑΣΕΠ.

Στις αρχές Απριλίου, το μεσημέρι της Μεγάλης Τρίτης του Πάσχα συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε η συζήτηση των νέων ασφαλιστικών μέτρων, τα οποία κατέθεσαν οι συμβασιούχοι καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου, με στόχο να παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρι την ανάρτηση των οριστικών πινάκων.

Σύμφωνα με την προσωρινή διαταγή που εξέδωσε τότε το Πρωτοδικείο Ηρακλείου, οι συμβασιούχοι της Καθαριότητας στους Δήμους Ηρακλείου, Μαλεβιζίου και Μινώα Πεδιάδος και στους ΦΟΔΣΑ του νομού θα παραμείνουν στη θέση τους μέχρι την έκδοση των οριστικών πινάκων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ και την ανάληψη της σχετικής υπηρεσίας από τους νέους εργαζομένους ή εναλλακτικά μέχρι την ημερομηνία εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων, που είχε οριστεί για τις 8 Ιουνίου 2018, δηλαδή χθες.

Έτσι λοιπόν, χθες το πρωί, εργαζόμενοι, δικηγόροι και στελέχη των Δήμων έσπευσαν στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, όπου “έσκασαν” τα ευχάριστα μαντάτα. Το δικαστήριο αποφάσισε να δώσει αναβολή στην προγραμματισμένη για χθες εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν οι συμβασιούχοι της Υπηρεσίας Καθαριότητας. 

Το νέο δικαστήριο ορίστηκε να γίνει στις 16 Νοεμβρίου, κάτι που σημαίνει πως οι συμβασιούχοι των τριών Δήμων θα παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρι τότε!

Προσωρινοί επιτυχόντες

Ικανοποίηση Χ. Μαμουλάκη

Άκρως ικανοποιημένος στο άκουσμα της απόφασης του Πρωτοδικείου εμφανίστηκε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, σημειώνοντας ότι η παράταση που δόθηκε είναι από τις μεγαλύτερες που δόθηκαν πανελλαδικά σε ανάλογες περιπτώσεις.

«Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη, η οποία δίνει ανάσα στην Υπηρεσία Καθαριότητας. Θα μπορέσουμε τώρα να συνεχίσουμε με αποτελεσματικό τρόπο το πρόγραμμα αποκομιδής και να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των κατοίκων και των επισκεπτών του Ηρακλείου.

Με την ευκαιρία, να ευχαριστήσω όλους τους εργαζόμενους για την υπερπροσπάθεια, όπως επίσης και τους συμπολίτες μας για την κατανόηση που έχουν επίδειξη αυτό το διάστημα», υπογράμμισε, μιλώντας στη “Ν.Κ.”, ο Χάρης Μαμουλάκης.

Όπως σημείωσε ο αντιδήμαρχος, οι συμβασιούχοι-παρατασιούχοι έχουν ήδη πάρει στο σύνολό τους σχεδόν τις χρωστούμενες άδειες και ρεπό και άρα είναι πλέον μάχιμοι για να εργαστούν μέχρι και τα μέσα Νοεμβρίου.

Παράλληλα όμως, όπως τόνισε, ο Δήμος έχει κινήσει τις διαδικασίες, έχει φωνάξει δηλαδή ήδη κοντά στα 20 άτομα από τους προσωρινούς επιτυχόντες της προκήρυξης 3Κ, ώστε να έρθουν και να πιάσουν δουλειά στην καθαριότητα.

Αυτή είναι μια δυνατότητα που έχει δοθεί κατά το δοκούν από το υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο μέσω σχετικής εγκυκλίου έχει αφήσει το ελεύθερο στους Δήμους για να προσλάβουν αν θέλουν μόνιμους από τις λίστες των προσωρινών επιτυχόντων, εν αναμονή βεβαίως της έκδοσης των οριστικών πινάκων, που αναμένονται στα τέλη του καλοκαιριού προς αρχές φθινοπώρου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News