default-image

Τι γίνεται με το χρέος της Ένωσης Πεζών;

Ηράκλειο
Τι γίνεται με το χρέος της Ένωσης Πεζών;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο πλαίσιο του αγωνιστικού δεκαημέρου της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, χθες οι Αγροτικοί Σύλλογοι πραγματοποίησαν παρέμβαση στην Ένωση Πεζών, για το ζήτημα του “ξεπαγώματος” χρέους από παλιότερες ενισχύσεις, για να δώσουν το μήνυμα ότι οι μικρομεσαίοι παραγωγοί δε θα δεχτούν καμία μετακύλιση χρέους στην πλάτη τους.

Η Ε.Ε. απαιτεί την επιστροφή 4 εκατ. ευρώ από την Ένωση Πεζών, από ενισχύσεις που δόθηκαν τη δεκαετία του ’80 μέσω της ΑΤΕ. Αιτία του “ξεπαγώματος” είναι καταγγελία ευρωπαϊκών αγροτικών επιχειρήσεων για παραβίαση του ελεύθερου ανταγωνισμού.

«Ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης Πεζών, σε επικοινωνία με την αντιπροσωπία των Αγροτικών Συλλόγων, άφησε ανοιχτό το ζήτημα της διαχείρισης του χρέους, δηλαδή καμία εγγύηση για μη μετακύλιση χρεών σε πρώην συνεταιρισμένους μικρομεσαίους παραγωγούς», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση των Αγροτικών Συλλόγων!

«Να ποια είναι η ελεύθερη αγορά, η επιχειρηματική γεωργία, η Ε.Ε.: το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό - οι μικρομεσαίοι ξεκληρίζονται για να ενισχύονται οι μεγάλοι! Να ποια είναι η δήθεν φιλολαϊκή Ένωση Πεζών: πάει το παραμύθι της συνεταιριστικής οργάνωσης “για το συμφέρον των μικρομεσαίων”, στο έδαφος της ελεύθερης αγοράς! Η ΚΑΠ της Ε.Ε., που στόχο έχει τη συγκέντρωση γης-παραγωγής -τυποποίησης-εμπορίας προϊόντων σε λίγα χέρια, έχει βάλει ταφόπλακα στο όποιο συνεταιριστικό κίνημα υπήρχε σα στήριγμα των μικρομεσαίων, ενώ οι Νόμοι 4015/11 και 4384/16 μετέτρεψαν “με τη βούλα” τους συνεταιρισμούς σε Α.Ε. Η Ένωση Πεζών, όπως και κάθε άλλος εμποροβιομήχανος, κοιτάει να κρατά σε ομηρία τους μικροπαραγωγούς, ληστεύοντας την παραγωγή κάθε χρονιάς για ψίχουλα, ενώ χρωστά προηγούμενες! Ήδη μετακυλίονται χρέη της Ένωσης Πεζών στους μικρομεσαίους παραγωγούς, αφού η εξυπηρέτηση των τραπεζών μπαίνει πάνω από την εξυπηρέτηση των παραγωγών, βάσει πτωχευτικού κώδικα! Τώρα κινδυνεύουν να φορτωθούν χιλιάδες ευρώ χρέη από το φαγοπότι που γινόταν στην πλάτη τους τόσα χρόνια»!

Οι Αγροτικοί Σύλλογοι που μετέχουν στην Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων καλούν τους αγρότες σε μαζική συγκέντρωση στον κόμβο των Πεζών στις 30 Ιουνίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News