default-image

Η επανένταξη στην εργασία μετά τις εξαρτήσεις

Ηράκλειο
Η επανένταξη στην εργασία μετά τις εξαρτήσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκδηλώσεις
Δευτέρα,25 Ιουν 2018, 18:00
Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου

Η χρήση εξαρτησιογόνων ή ψυχοδραστικών ουσιών εμφανίζεται πρώιμα στην ιστορία των ανθρώπινων κοινωνιών. Σήμερα, η χρήση ή κατάχρηση ουσιών και η εξάρτηση από αυτές, έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και αποτελεί φαινόμενο επιβαρυντικό και βλαβερό, τόσο για τις κοινωνίες, όσο και για τα μέλη τους.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου σε συνεργασία με το θεραπευτικό πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων διοργανώνουν, ενόψει της παγκόσμιας ημέρας κατά των ναρκωτικών εσπερίδα στις 25 Ιουνίου και ώρα 6 το απόγευμα με θέμα «Εργαζόμενοι και εξαρτήσεις», στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, Λεωφόρος Δημοκρατίας 10.

Εκτός από τις εξαρτησιογόνες ουσίες (ναρκωτικά, αλκοόλ, κ.α) πολύ έντονα τα τελευταία χρόνια, σε μία εποχή κρίσης, εκδηλώνονται εξαρτητικές συμπεριφορές όπως η ενασχόληση με τα (τυχερά παιχνίδια, το διαδίκτυο κ.α.), οι οποίες έχουν σοβαρές επιπτώσεις και τεράστιο οικονομικό, ψυχολογικό και κοινωνικό κόστος τόσο για τα ίδια τα άτομα και τις οικογένειές τους, όσο και για τις επιχειρήσεις – οργανισμούς που τα απασχολούν αλλά και την ευρύτερη κοινότητα.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση:

«Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου θέλοντας να δώσει έμφαση σε δυο βασικούς τομείς, αυτόν της επανένταξης στην εργασία αλλά και στο γεγονός της εργασίας και εξαρτήσεις καθώς, όλες αυτές οι εξαρτήσεις είναι γύρω μας, δίπλα μας και κάποιες φορές μέσα στη δική μας ζωή.

Αντί να γυρνάμε την πλάτη από φόβο, οφείλουμε να τις γνωρίσουμε, να τις αντιμετωπίσουμε και να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας, τους εαυτούς μας, την κοινωνία μας, να προστατεύσουμε, να προλάβουμε να υποστηρίζουμε τους ανθρώπους που ταλαιπωρούνται εξαιτίας τους. Να σταθούμε πλάι τους με ανθρωπιά αναλαμβάνοντας την προσωπική και κοινωνική μας ευθύνη ως πολίτες.

Να μπούμε στη θέση τους, να τους καταλάβουμε, να τους δώσουμε τις ευκαιρίες που χρειάζονται για μια καλύτερη ζωή.

Ας αποδεχθούμε τις δυσκολίες μας, τα προβλήματα των συνανθρώπων μας, μια και αυτή είναι η προϋπόθεση για να αλλάξουμε ουσιαστικά την κοινωνία μας, να βελτιώσουμε τη ζωή μας.

Καλείστε όλοι στην ενημερωτική εσπερίδα στο ΕΚΗ στις 25/06/2018 Και ώρα 6μμ στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου.».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News