Ο Νίκος Κακλαμανάκης «Επίτιμος Δάσκαλος» στο Χουδέτσι

Ηράκλειο
Ο Νίκος Κακλαμανάκης «Επίτιμος Δάσκαλος» στο Χουδέτσι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με κρητικούς χορούς, μαντινάδες και ανθοδέσμες υποδέχθηκαν σε Δημοτικό σχολείο τον Χρυσό Ολυμπιονίκη Νίκο Κακλαμανάκη.

Ο Κακλαμανάκης επισκέφτηκε τους μαθητές στο πρότυπο Δημοτικό σχολείο στο Χουδέτσι. Στο σχολείο εγκαινιάζεται ο θεσμός του «Επίτιμου Δασκάλου» στο πλαίσιο του οποίου προσκαλούνται σημαντικοί εκπρόσωποι των γραμμάτων, των τεχνών και του αθλητισμού για να συνομιλήσουν αλλά και να συνεργαστούν με τα παιδιά σε διάφορα project.

Δάσκαλοι, γονείς και παιδιά περίμεναν με χαρά και ανυπομονησία τον Χρυσό Ολυμπιονίκη. Οι μικροί μαθητές εντυπωσιάστηκαν όταν είδαν κοντά τους τον Χρυσό Ολυμπιονίκη της ιστιοπλοΐας ο οποίος προσπάθησε να τους εμφυσήσει την αγάπη για τον ναυτικό αθλητισμό και τα θαλάσσια σπορ.

Οι μαθητές έδωσαν ζωγραφιές που είχαν ετοιμάσει στον Νίκο Κακλαμανάκη κι εκείνος απλός και φιλικός φωτογραφήθηκε μαζί τους.

Παράλληλα, άλλοι μαθητές χόρευαν κρητικούς χορούς και ο Χρυσός Ολυμπιονίκης τους χειροκροτούσε κρατώντας το ρυθμό ενώ περήφανοι γονείς καμάρωναν διακριτικά τα μικρά αγγελούδια τους.

«Το σχολείο μας απηύθυνε κάλεσμα στον Νίκο Κακλαμανάκη να μας επισκεφθεί επειδή συνεχίζει να εμπνέει με τα επιτεύγματα αλλά και τον τρόπο ζωής του», αναφέρει στο neakriti.gr o δάσκαλος κ. Σπύρος Ανδρουλάκης.

Όλοι μαζί ανακήρυξαν τον Νίκο Κακλαμανάκη σε Επίτιμο Δάσκαλο του σχολείου με έναν αναμνηστικό έπαινο, τον οποίο του έδωσε η σχολική σύμβουλος κ. Μαρία Καδιανάκη ως τιμή και αναγνώριση της προσφοράς στον αθλητισμό».

Έπειτα έγιναν τα αποκαλυπτήρια της πινακίδας «Το Σχολείο του Χωριού μας». Πρόκειται για ένα ιστορικό σχολείο που υπάρχει από το 1908 και με αυτή την πινακίδα πλέον η ιστορικότητα αποκτά τη βαρύτητα και το συμβολισμό που της πρέπει.

Γονείς παρακολουθούν με υπερηφάνεια τα αγγελούδια τους:

Εντυπωσιάζουν οι εικόνες από το πρότυπο Δημοτικό σχολείο στο Χουδέτσι

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News