Ηράκλειο

Διήμερο συνέδριο καινοτομίας κι επιχειρηματικότητας στο Ηράκλειο

Ο Δήμος Ηρακλείου, διοργανώνει το 1ο Συμπόσιο “Οικονομίας Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας”, στο οποίο θα συμμετέχουν και θα μιλήσουν σημαντικές προσωπικότητες από τον οικονομικό, ακαδημαϊκό και επιχειρηματικό χώρο του τόπου μας.

Οι εργασίες του διήμερου συμποσίου ξεκινούν αύριο Παρασκευή και ολοκληρώνονται το Σάββατο στο Επιμελητήριο Ηρακλείου (αίθουσα “Καστελλάκη”), Κορωναίου 9.

Το συμπόσιο και άλλες δράσεις που θα ακολουθήσουν εντάσσονται στο πλαίσιο λειτουργίας του Δημοτικού Κέντρου Προώθησης του Δομημένου Δημοκρατικού Διαλόγου, της Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας με τον διακριτικό τίτλο “Δημοσκόπιο”. 

Ο λόγος για ένα καινοτόμο θεσμό του Δήμου Ηρακλείου, που λειτουργεί ως κόμβος παραγωγής ιδεών καινοτομίας και επιχειρηματικότητας στη βάση ενός δομημένου δημοκρατικού διαλόγου, όπου συμμετέχουν πολίτες, ερευνητές, επιχειρηματίες και επιστήμονες, όπως είπε στο Ράδιο 98,4 μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος Πέτρος Ινιωτάκης.

Το πρόγραμμα του Συμποσίου έχει ως εξής:
*  Παρασκευή 8 Ιουνίου:

- 18:00-18:30: Χαιρετισμοί: Βασίλης Λαμπρινός, δήμαρχος Ηρακλείου και πρόεδρος ΠΕΔ, Σταύρος Αρναουτάκης, περιφερειάρχης Κρήτης, και Πέτρος Ινιωτάκης, αντιδήμαρχος Δήμου Ηρακλείου.

- 18:30-19:15: “Το επενδυτικό κενό στην Ελλάδα 2008-2017”, Νικόλαος Χριστοδουλάκης, πρ. υπουργός Οικονομίας, καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

- 19:15-19:35: “Προώθηση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας μέσα από την αξιοποίηση της έρευνας στο ΤΕΙ Κρήτης”, δρ. Νικόλαος Κατσαράκης, πρύτανης ΤΕΙ Κρήτης.

- 19:35-19:55: “Η μεταρρύθμιση της Δημόσιας Διοίκησης: Η επιλογή της Ελλάδας για την έξοδο από την κρίση”, Ανδρέας Πάτσης, διευθύνων εταίρος δικηγορικής εταιρείας “Ανδρέας Πάτσης & Συνεργάτες”.

- 19:55-20:15: “Καινοτομία και συνεργασίες ως προϋποθέσεις ανάπτυξης των Μικρών Επιχειρήσεων”, Γεώργιος Καββαθάς, πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ).

- 20:15-20:35: “Επιχειρηματικότητα χωρίς εμπόδια”, Κωνσταντίνος Αρχοντάκης, γενικός διευθυντής Ομίλου Καράτζη.

- 20:35-21:00: Θα ακολουθήσει διάλογος και συμπεράσματα της συζήτησης.

Συντονιστές συζήτησης είναι ο Πέτρος Ινιωτάκης, αντιδήμαρχος Δήμου Ηρακλείου, και ο Νίκος Αγγελάκης, αντιπρόεδρος ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε.

 * Σάββατο 9 Ιουνίου:

- 09:30-10:00: Προσέλευση, χαιρετισμός: Πέτρος Ινιωτάκης, αντιδήμαρχος Δήμου Ηρακλείου.

- 10:00-10:40: “Έρευνα, Τεχνολογία, Καινοτομία. Για μια εθνική στρατηγική”, Ιωσήφ Σηφάκης, ακαδημαϊκός, βραβείο Turing.

- 10:40-11:00: “Κρίση χρέους, παγκόσμια και ελληνική: Πού είμαστε; Προκλήσεις και αναπτυξιακές προοπτικές”, Γιάννης Ραμουτσάκης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Oasis Square Capital.

- 11:00-11:20: “Πώς οι καλές πρακτικές και η καινοτομία οδηγούν σε πιστούς καταναλωτές”, Χριστίνα Χαλκιαδάκη, διευθύνουσα σύμβουλος της “Γεύσεις Κρήτης Χαλκιαδάκης Α.Ε.” και μέλος Δ.Σ. της “Χαλκιαδάκης Α.Ε.”.

- 11:20-11:40: “Βελτιστοποιώντας το μέλλον”, Γεώργιος Καλουτσάκης, υπεύθυνος ανάπτυξης του Ομίλου “Hersonissos Group Hotels”.

- 11:40-12:00: “Η Εκπαιδευτική Ρομποτική στη χώρα μας”, Ιωάννης Σομαλακίδης, πρόεδρος του Οργανισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης WRO Hellas.

- 12:00-12:20: “Η Επιστημονική Επανάσταση του Συμμετοχικού Σχεδιασμού Κοινωνικών Συστημάτων”, Αλέξανδρος Χρηστάκης, ιδρυτής του Ινστιτούτου Αγορών του 21ου Αιώνα.

- 12:20-13:30: Διάλογος-συμπεράσματα.

Συντονιστές συζήτησης είναι ο Πέτρος Ινιωτάκης, αντιδήμαρχος Δήμου Ηρακλείου, και ο Νεκτάριος Ανδρεαδάκης, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια