Ηράκλειο

Β. Καρκανάκης: «Η λειψυδρία δεν είναι θέμα αντιπαράθεσης αλλά κοινής δράσης»

Ορατό βλέπει τον κίνδυνο της λειψυδρίας για την Κρήτη, την Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο, όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηρακλείου κ. Βαγγέλης Καρκανάλης με αφορμή σχόλιο του κ. Φ. Καζάση - διευθύνοντος συμβούλου του ΟΑΚ - σχετικά με τη δήλωση του προέδρου της Ν.Δ., κ. Κ. Μητσοτάκη για τη λειψυδρία στην Κρήτη και τονίζει πως «δεν είναι θέμα αντιπαράθεσης αλλά κοινής δράσης».

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του κ. Καρκανάκη:

«Η λειψυδρία είναι ένας ορατός κίνδυνος που ελλοχεύει για την Κρήτη, για την Ελλάδα για ολόκληρο τον κόσμο. Όλοι μας οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε πως το βάρος της ευθύνης για την αποτελεσματική αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος πέφτει σε εμάς.

«Η πρωτοβουλία της ΝΔ και του Προέδρου της κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για την λειψυδρία στην Κρήτη, αλλά και ανάλογες δράσεις άλλων φορέων θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως έναυσμα για συστηματικότερες συλλογικές δράσεις και όχι να γίνονται αντικείμενο στείρας κριτικής και ειρωνικών σχολίων.

Η εποχή της εύκολης κριτικής και των αφοριστικών σχολίων για πολιτικές του παρελθόντος έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί.

Αποτελεί άλλωστε μέρος μιας βολικής μεν, παρωχημένης και διχαστικής δε, ρητορικής που σε καμία περίπτωση δεν ταιριάζει σε εκπροσώπους φορέων που σκοπό έχουν την ανάπτυξη και την πρόοδο του τόπου. 

Η λειψυδρία είναι ένας ορατός κίνδυνος που ελλοχεύει για την Κρήτη, για την Ελλάδα για ολόκληρο τον κόσμο. Όλοι μας οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε πως το βάρος της ευθύνης για την αποτελεσματική αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος πέφτει σε εμάς.

Αν δεν λάβουμε άμεσα, αποτελεσματικά και μακροπρόθεσμα μέτρα, η έλλειψη νερού θα είναι μη αναστρέψιμη και οι επιπτώσεις δραματικές.

Είναι, λοιπόν, ώρα για συνεννόηση και συνεργασία. Η κλιματική αλλαγή και η λειψυδρία δεν είναι θέματα αντιπαράθεσης, αλλά κοινής δράσης».

 

Σχόλια