Λουόμενοι στον Καρτερό «αναστατώθηκαν» από μηχάνημα καθαρισμού

Ηράκλειο
Λουόμενοι στον Καρτερό «αναστατώθηκαν» από μηχάνημα καθαρισμού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κρήτη έχει αρχίσει ήδη να «φλέγεται» από τον καύσωνα.

Ντόπιοι και τουρίστες κατακλύζουν καθημερινά τις παραλίες για να απολαύσουν λίγες στιγμές δροσιάς, χαλάρωσης και ξενοιασιάς.

Και ξαφνικά τη μεσημβρινή ραστώνη των λουόμενων χαλά η βοή ενός μεγάλου μηχανήματος, τύπου τρακτέρ.

Αναγνώστες του neakriti.gr έστειλαν video και φωτογραφίες διαμαρτυρόμενοι για το θόρυβο και τη φασαρία που «έσπασε» την ηρεμία που απολάμβαναν στην παραλία της ΔΕΠΤΑΗ στον Καρτερό το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής.

«Ένα τρακτέρ γύριζε πάνω κάτω για να ρουφάει τα χαλίκια και τις πέτρες. Δεν μπορούσαν να το κάνουν από αρχές Μαΐου αυτό;», διερωτώνται οι αναγνώστες που έτυχε να «πετύχουν» το μηχάνημα καθαρισμού κατά τη διάρκεια του μπάνιου τους.

Τι απαντά ο πρόεδρος της ΔΕΠΤΑΗ

Ο πρόεδρος της ΔΕΠΤΑΗ κ. Μηνάς Καπετανάκης εξηγεί μιλώντας στο neakriti.gr ότι πρόκειται για ένα ειδικό μηχάνημα που ενοικιάζεται από εργολάβο και καθαρίζει την παραλία από πέτρες και χαλίκια μία φορά το χρόνο.

Στην ερώτηση του αναγνώστη μας ο κ. Καπετανάκης απαντά ότι δε θα μπορούσε να γίνει νωρίτερα ο εν λόγω καθαρισμός διότι «η παραλία θα ξαναγέμιζε με χαλίκια και πέτρες. Ο καθαρισμός αυτός γίνεται χρόνια τώρα πάντα στην αρχή της σεζόν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, ακόμα και σε παραλίες που εκμεταλλεύονται ιδιώτες».

Σύμφωνα πάντα με τον πρόεδρο της ΔΕΠΤΑΗ ο καθαρισμός διαρκεί 3 – 4 μέρες και το εν λόγω μηχάνημα καθαρίζει από νωρίς το πρωί μέχρι το απόγευμα. Επίσης, ήταν σκόπιμη επιλογή ο καθαρισμός να γίνει καθημερινές ώστε να βρίσκονται στην παραλία όσο το δυνατόν λιγότεροι λουόμενοι.

Κλείνοντας ο πρόεδρος της ΔΕΠΤΑΗ κ. Μηνάς Καπετανάκης αναφέρει ότι «προσπαθούμε με κάθε δυνατό τρόπο να παρέχουμε τις καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες και μάλιστα δωρεάν. Υπηρεσίες όπως στάθμευση, αποδυτήρια, ντουζιέρες, τουαλέτες, γήπεδα beach volley, ρακέτες και φυσικά καθαρή παραλία».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News