Ηράκλειο

Του επιτέθηκε σκύλος μπροστά στα μάτια του μικρού του εγγονού

Αδέσποτος σκύλος δάγκωσε έναν άνδρα στο πόδι μπροστά τα μάτια του εγγονιού του.

Αναστάτωση επικράτησε χτες το απόγευμα σε γειτονιά του Ηρακλείου, όταν ένας αδέσποτος σκύλος δάγκωσε έναν άνδρα.

Το περιστατικό συνέβη χτες το απόγευμα στην περιοχή των Καμινίων και συγκεκριμένα στην οδό Έλλης Αλεξίου.

Ο κ. Νίκος Πατεράκης κινείτο επί της προαναφερθείσας οδού, με το μηχανάκι του, στο οποίο μάλιστα επέβαινε και το εγγονάκι του, όταν ένας αδέσποτος σκύλος «όρμησε», σύμφωνα με τα λεγόμενά του, στο διερχόμενο μηχανάκι και τον δάγκωσε στο πόδι.

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο ίδιος μιλώντας στο neakriti.gr, λίγο έλειψε ο σκύλος να δαγκώσει και τον εγγονό του!

Στο σημείο μετέβη η αστυνομία, η οποία και ενημερώθηκε για το περιστατικό, ενώ, σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής, ο συγκεκριμένος σκύλος επιτίθεται πολύ συχνά σε διερχόμενα μηχανάκια και αυτοκίνητα, ενώ έχει δαγκώσει και άλλους πολίτες, όπως ανέφεραν οι περίοικοι.

Σύμφωνα με τον κ. Πατεράκη, παρά τις επανειλημμένες κλήσεις των κατοίκων της περιοχής στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Ηρακλείου, ώστε το αδέσποτο να απομακρυνθεί από την περιοχή, οι ιθύνοντες δεν έχουν προβεί σε κάποια ενέργεια, παρά μόνο στην προσωρινή απομάκρυνση του σκύλου και τη στείρωσή του.

Σημειώνεται ότι ο άνδρας κατέληξε στο νοσοκομείο με σοβαρό τραύμα στο πόδι, αλλά του χορηγήθηκε και αντιβίωση εξαιτίας του δαγκώματος του αδέσποτου.

Η απάντηση του Αντιδημάρχου

Όπως ανέφερε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος του Δήμου Ηρακλείου, κ. Πέτρος Ινιωτάκης, τα αδέσποτα που περισυλλέγονται και μεταβαίνουν στο κυνοκομείο Ηρακλείου, ελέγχονται από κτηνιάτρους και εάν δεν επιδείξουν επιθετική συμπεριφορά, επιστρέφονται - σύμφωνα και με το νόμο για τα αδέσποτα - στην περιοχή από την οποία περισυνελέχθησαν.

Αναφορικά με το συγκεκριμένο περιστατικό, ο κ. Ινιωτάκης ανέφερε ότι όσο βρισκόταν το συγκεκριμένο αδέσποτο στο κυνοκομείο, προφανώς, θα επέδειξε καλή και ήρεμη συμπεριφορά και για αυτό το λόγο επεστράφη και στη γειτονιά των Καμινίων.

Παρά ταύτα, ο κ. Ινιωτάκης καλεί τον κ. Πατεράκη, αλλά και οποιονδήποτε άλλο δημότη αντιμετωπίζει παρεμφερές πρόβλημα, να επικοινωνήσει άμεσα με το τηλέφωνο 2810-336122, να γίνει καταγγελία και το αδέσποτο να απομακρυνθεί από το σημείο.

Σχόλια