Στην κυκλοφορία η παράκαμψη Πανασσού - Πως θα κινούνται τα οχήματα;

Ηράκλειο
Στην κυκλοφορία η παράκαμψη Πανασσού - Πως θα κινούνται τα οχήματα;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην κυκλοφορία θα δοθεί σήμερα, Τετάρτη, στις 11 το πρωί η προσωρινή παράκαμψη Πανασσού.

Η παράκαμψη θα εξυπηρετεί τα οχήματα που κινούνται από Αγία Βαρβάρα προς Πανασσό , Γέργερη, οικισμούς Πάνω Ρίζας και αντίστροφα.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης (ΟΑΚ), η προσωρινή παράκαμψη δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της κατασκευής της οδού Αγ. Βαρβάρα – Απομαρμά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΟΑΚ:

«Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης Α.Ε. (Ο.Α.Κ. Α.Ε.), μέσω της αρμόδιας  Διεύθυνσης Συγκοινωνιακών ‘Εργων του Ο.Α.Κ. Α.Ε., ανακοινώνει ότι τηνΤετάρτη 06-06-2018 στις 11.00 το πρωί , πρόκειται να δοθεί στην κυκλοφορία η κατασκευασμένη προσωρινή Παράκαμψη Πανασσού , μέσω της οποίας θα διεξάγεται η κυκλοφορία των μικρών ΙΧ οχημάτων στην περιοχή του έργου «Ολοκλήρωση κατασκευής της οδού Αγ. Βαρβάρα – Απομαρμά (Χ.Θ. 22+170 έως Χ.Θ. 29+990)» από Αγία Βαρβάρα  προς Πανασσό , Γέργερη , οικισμούς Πάνω Ρίζας και αντίστροφα.  Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την κατασκευή του παραπάνω έργου εγκρίθηκαν με την με αρ.1397/04-06-2018 Απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης  Κρήτης, ύστερα από την με αρ.75/2018 απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης. 

Ενημερώνουμε επίσης ότι λόγω των κατά μήκος κλίσεων και της μειωμένης φέρουσας ικανότητας του οδοστρώματος, στην προσωρινή Παράκαμψη Πανασσού δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία οχημάτων μήκους μεγαλύτερου των 7,00 μέτρων και συνολικού βάρους μεγαλύτερου των 3,5 τόνων.

Λόγω των παραπάνω δεσμεύσεων τα βαρέα οχήματα με βάρος μεγαλύτερο των 3,5 τόνων , και με μήκος μεγαλύτερο των 7,00 μέτρων και τα λεωφορεία θα πρέπει να χρησιμοποιούν άλλες υφιστάμενες επαρχιακές και εθνικές οδούς για λόγους ασφάλειας της κυκλοφορίας.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να συμμορφώνονται με την τοποθετημένη κατακόρυφη και οριζόντια εργοταξιακή σήμανση.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News