Μπαράζ αεροδιακομιδών με προορισμό νοσοκομεία της Κρήτης

Ηράκλειο
Μπαράζ αεροδιακομιδών με προορισμό νοσοκομεία της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έτρεχαν και δεν έφταναν οι διασώστες του ΕΚΑΒ οι οποίοι κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν και να παραλάβουν ασθενείς από πέντε αεροδιακομιδές

Μεγάλη η κινητοποίηση του ΕΚΑΒ, καθώς οι διασώστες κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν και να παραλάβουν ασθενείς όχι από μία ούτε δύο αεροδιακομιδές, αλλά από πέντε οι οποίες ολοκληρώθηκαν λίγο πριν τις 9 το βράδυ!

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» έφτασαν δύο νεογνά δύο ωρών, το ένα εκ των οποίων ήταν διασωληνωμένο. Και τα δύο κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν την πρώτη περιπέτεια της υγείας τους στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο. Οι πληροφορίες αναφέρουν επίσης πως τα βρέφη ήρθαν από τη Ρόδο για τη νοσηλεία τους στο Ηράκλειο.

Παράλληλα, οι διασώστες, όπως αναφέρουν πάντα οι πληροφορίες, παρέλαβαν μία πολυτραυματία με κάταγμα αυχένα η οποία ήρθε από τη Ρόδο και μία γυναίκα διασωληνωμένη η οποία ήρθε με μηνιγγίτιδα από την Κω. Τέλος, άλλη μία γυναίκα έφτασε με αεροσκάφος στο αεροδρόμιο από την Κω. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει περιεδρικό απόστημα. Οι ηλικίες των τριών γυναικών κυμαίνονται από 52 έως 69 ετών.

Και τα πέντε περιστατικά προσγειώθηκαν στο «Νίκος Καζαντζάκης» με ένα C - 27 της Πολεμικής Αεροπορίας. Εκεί τους περίμεναν πέντε ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, με τους διασώστες και τους γιατρούς να βάζουν τα δυνατά τους και να τα καταφέρνουν.   

Σ’ αυτές τις αεροδιακομιδές συνέδραμαν τόσο από το Βενιζέλειο όσο και από το ΠΑΓΝΗ, καθώς οι ασθενείς θα νοσηλευτούν και στα δύο νοσοκομεία του Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News