Εργατικό ατύχημα με δύο τραυματίες στη Χερσόνησο

Κρήτη
Εργατικό ατύχημα με δύο τραυματίες στη Χερσόνησο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εργατικό ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης σε οικοδομικό χώρο της Χερσονήσου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες τραυματίστηκαν δύο άτομα, αλλοδαποί, που μεταφέρθηκαν σε ιδιωτικό ιατρικό κέντρο της περιοχής.

Άμεσα βρέθηκε εκεί το ασθενοφόρο του ΒΟΑΚ και ο ένας εκ των δύο τραυματιών, που φέρει κατάγματα και σπασμένα πλευρά, αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, μεταφέρθηκε στο εφημερεύον νοσοκομείο του Ηρακλείου.

Ενώ την ίδια ώρα ένα δεύτερο ασθενοφόρο έφυγε από το Ηράκλειο, προκειμένου να φθάσει στο ιατρικό κέντρο της Χερσονήσου και να παραλάβει τον δεύτερο τραυματία, η κατάσταση του οποίου δεν φαίνεται σε πρώτη φάση να είναι τόσο σοβαρή.

«Το γεγονός ότι δύο εργαζόμενοι πέφτουν από 6 μέτρα σε σκαλωσιά σημαίνει ότι δεν τηρούνταν τα προβλεπόμενα μέτρα ασφάλειας που είναι ρητά ,αφού και οι δύο θα έπρεπε να είναι δεμένοι στην σκαλωσιά. Σε κάθε περίπτωση το τελικό πόρισμα θα βγει αφού υπάρξει αυτοψία από την τεχνική επιθεώρηση Ηρακλείου», αναφέρει ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου κ. Βοριάς στο neakrititi.gr.

Μάλιστα για το ατύχημα εξέδωσε ανακοίνωση το Συνδικάτο Οικοδόμων Νομού Ηρακλείου.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους

«Ένα νέο εργατικό ατύχημα ήρθε να προστεθεί στη μακριά λίστα των εργατικών ατυχημάτων. Συγκεκριμένα σήμερα το πρωί δύο συνάδελφοι οικοδόμοι, τεχνίτες πετράδες,  έπεσαν από σκαλωσιά, λόγω μη τήρησης των μέτρων ασφαλείας, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό των συναδέλφων μας και τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που συνεχίζει να έχει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς υποστελεχωμένους, που μαζί με όλους τους αντεργατικούς νόμους οι εργαζόμενοι είναι βορά των εργοδοτών.

Στο χώρο του ατυχήματος αμέσως βρέθηκαν μέλη του συνδικάτου οικοδόμων όπου διαπίστωσαν πως και το συγκεκριμένο ατύχημα, δεν είναι αποτέλεσμα της κακιάς μας της μοίρας, αλλά έχει να κάνει με την εντατικοποίηση της δουλειάς, εν όψει της τουριστικής σεζόν και την παντελή έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους, να συσπειρωθούν στο Συνδικάτο και από κοινού να παλέψουμε για αυξήσεις που να ανταποκρίνονται στις δικές μας ανάγκες και να επιβάλουμε ανθρώπινα ωράρια και ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News