default-image

Το φθινόπωρο στο σκαμνί μετά από "κόντρα" για τα... μάτια μιας κοπέλας

Ηράκλειο
Το φθινόπωρο στο σκαμνί μετά από "κόντρα" για τα... μάτια μιας κοπέλας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τον ερχόμενο Οκτώβριο θα καθίσουν τελικά στο εδώλιο τα δύο νεαρά αδέρφια τα οποία κατηγορούνται ότι πριν από μερικές ημέρες πέταξαν βόμβα μολότοφ στο αυτοκίνητο ενός 31χρονου, με τον οποίο φέρονται να είχαν ανοίξει “κόντρα” το τελευταίο διάστημα, στο Ηράκλειο. Εξάλλου, προ ολίγων ημερών, το Μονομελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου χορήγησε προσωρινή διαταγή ενόψει της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε ο 31χρονος - και ο αδερφός του - και η οποία έχει οριστεί για τις 6 του ερχόμενου Ιουλίου.

Συγκεκριμένα, το Μονομελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου αποφάσισε - μέχρι τη συζήτηση της αίτησης στις 6 Ιουλίου - να απαγορεύσει στα δύο αδέρφια, 24 και 25 ετών, να έχουν την οποιαδήποτε συναναστροφή με τον 31χρονο και τον 28χρονο αδερφό του. Ειδικότερα, όπως δήλωσε στη “Ν.Κ.” ο δικηγόρος του 31χρονου και του 28χρονου, Ελευθέριος Κάρτσωνας, με την προσωρινή διαταγή που χορηγήθηκε από το αρμόδιο δικαστήριο, απαγορεύτηκε στον 24χρονο και τον 25χρονο να «προσβάλλουν την προσωπικότητα» των δύο αλλοδαπών αδερφών, να τους βρίζουν, αλλά και να χειροδικούν σε βάρος τους. Εξάλλου, στον 24χρονο και τον 25χρονο απαγορεύτηκε να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τα αδέλφια. Τέλος, στους δύο ημεδαπούς νεαρούς απαγορεύτηκε να πλησιάζουν το σπίτι, αλλά και το χώρο εργασίας του 31χρονου και του 28χρονου, σε απόσταση μικρότερη των 150 μέτρων.

Με αφορμή την επίμαχη εξέλιξη που επιφύλασσε η χορήγηση της προσωρινής διαταγής από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου, ο δικηγόρος των δύο αλλοδαπών αδελφών, Ελευθέριος Κάρτσωνας, μίλησε στη “Νέα Κρήτη”. Σύμφωνα με τον κ. Κάρτσωνα, «η χορήγηση της προσωρινής διαταγής συνιστά τον προθάλαμο της δικαστικής δικαίωσης των εντολέων μου, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλει τα μέγιστα στην αποκατάσταση της κοινωνικής ειρήνης που διαταράχθηκε από την εγκληματική συμπεριφορά των υπαιτίων».

Τον Οκτώβριο στο εδώλιο

Εξάλλου, το ποινικό σκέλος της επίμαχης υπόθεσης αναμένεται να “ξεκαθαρίσει” τελικά τον ερχόμενο Οκτώβριο. Τα δύο αδέρφια 24 και 25 ετών επρόκειτο να καθίσουν χθες στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου για το περιστατικό με τη ρίψη μολότοφ. Ωστόσο, το δικαστήριο ανέβαλε τη δίκη για τις 29 Οκτωβρίου του 2018. Επισημαίνεται ότι τα δύο αδέρφια κατηγορούνται για εμπρησμό από πρόθεση κατά συναυτουργία και για διακεκριμένη περίπτωση φθοράς ξένης ιδιοκτησίας.

Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω συμβάν έλαβε χώρα τα ξημερώματα της 20ης Μαΐου, έξω από το σπίτι όπου διαμένουν τα δύο αδέρφια από την Αλβανία μαζί με άλλους συγγενείς τους. Λίγα λεπτά μετά τις 2 τα ξημερώματα, ένα αυτοκίνητο πέρασε έξω από την οικία των νεαρών και κάποιος εκ των επιβαινόντων πέταξε βόμβα μολότοφ, η οποία βρήκε το αυτοκίνητο του 31χρονου. Από την πυρκαγιά - η οποία σβήστηκε γρήγορα από τον ίδιο τον 31χρονο - προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο όχημα. Μικρές υλικές ζημιές υπέστη και το αυτοκίνητο ενός περιοίκου που ήταν σταθμευμένο δίπλα στο όχημα του 31χρονου.

Ωστόσο, οι υλικές ζημιές δεν ήταν - όπως επρόκειτο να αποδειχτεί - τίποτα μπροστά στο δυσάρεστο μαντάτο που βρήκε την οικογένεια του 28χρονου και του 31χρονου: Σύμφωνα πάντα με τον δικηγόρο των δύο αλλοδαπών, Ελευθέριο Κάρτσωνα, από τον τρόμο που βίωσε από το συμβάν η εγκυμονούσα σύντροφος τού 28χρονου, υπέστη κολπική αιμορραγία, με αποτέλεσμα να χάσει το έμβρυο που κυοφορούσε.

Το χρονικό της έντασης

Το σκηνικό της έντασης ανάμεσα στους τέσσερις νεαρούς ξεκίνησε - όπως όλα δείχνουν - το μεσημέρι της 9ης Μαΐου. Εκείνη την ημέρα, ο 24χρονος φέρεται να γρονθοκόπησε τον 28χρονο αλλοδαπό. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επίθεση στον νεαρό έγινε επειδή ο 28χρονος φέρεται να ενόχλησε την κοπέλα ενός φίλου τού 24χρονου.Η δεύτερη πράξη του σκηνικού έντασης έλαβε χώρα λίγες μόνο ώρες μετά το πρώτο επεισόδιο: Ο 28χρονος μετέβη μαζί με τον 31χρονο αδερφό του κάτω από το σπίτι των δύο νεαρών αδερφών. Η μία πλευρά (σ.σ. οι αλλοδαποί) υποστηρίζει ότι μετέβησαν στο σημείο προκειμένου να τα “βρουν” με τα άλλα δύο αδέλφια, ωστόσο αντ’ αυτού ο 24χρονος κι ο 25χρονος άρχισαν να τους βρίζουν και να τους πετούν αντικείμενα. Η άλλη πλευρά ισχυρίζεται ότι οι αλλοδαποί έφτασαν κάτω από το σπίτι τους μαζί με άλλα άτομα και άρχισαν να τους απειλούν και να σπάνε το αμάξι τού πατέρα τους. Εξάλλου, οι ντόπιοι νεαροί υποστηρίζουν ότι οι δύο αλλοδαποί δε δίστασαν να χτυπήσουν τη μητέρα τους. Τελικά, η Αστυνομία, η οποία έσπευσε στο σημείο, προχώρησε στη σύλληψη και των τεσσάρων νεαρών. Και οι τέσσερις οδηγήθηκαν ενώπιον της Δικαιοσύνης και τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις, ενώ, αφού τους ορίστηκε ρητή δικάσιμος για τον ερχόμενο Νοέμβριο, αφέθηκαν ελεύθεροι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News