Νέο ρεκόρ συλλήψεων στα αεροδρόμια της Κρήτης

Ηράκλειο
Νέο ρεκόρ συλλήψεων στα αεροδρόμια της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε αριθμούς ρεκόρ ανέρχονται πλέον οι συλλήψεις στα δύο διεθνή αεροδρόμια της Κρήτης.

Σαρανταέξι αλλοδαποί (38 άνδρες και οκτώ γυναίκες), μεταξύ των οποίων και τρεις ανήλικοι, συνελήφθησαν όταν προσπάθησαν να ταξιδέψουν από τα αεροδρόμια Ηρακλείου και Χανίων με πλαστά διαβατήρια.

Οι συλλήψεις έγιναν από 28 Μαΐου έως και τις 3 Ιουνίου 2018 όταν οι 46 αλλοδαποί προσπάθησαν να «δραπετεύσουν» με πλαστά διαβατήρια από την Κρήτη με προορισμό χώρες της Βόρειας Ευρώπης όπως Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ελβετία, Βέλγιο, Ηνωμένο Βασίλειο, Σουηδία και Ολλανδία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους 46, οι 41 (35 άνδρες και 6 γυναίκες μεταξύ των οποίων και τρεις ανήλικοι) συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» του Ηρακλείου ενώ πέντε αλλοδαποί (3 άνδρες και 2 γυναίκες) συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο «Ι. Δασκαλογιάννης» των Χανίων.

Σε έλεγχο που έγινε στο αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» οι αλλοδαποί έδειξαν στους αστυνομικούς πλαστά διαβατήρια αρχών Γερμανίας, Γαλλίας, Ιταλίας, Βελγίου, Σλοβακίας, Βουλγαρίας, Συρίας, Τσεχίας, Ελβετίας, Ρουμανίας, Πακιστάν, Ολλανδίας, Πολωνίας και Γεωργίας.

Επιπλέον, σε έλεγχο στο αεροδρόμιο «Ι. Δασκαλογιάννης», οι αλλοδαποί έδειξαν στους αστυνομικούς πλαστά διαβατήρια αρχών Γερμανίας και Μάλτας προκειμένου να αναχωρήσουν από την Κρήτη με προορισμό το Βέλγιο, την Ολλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι αλλοδαποί προέρχονται από τις εξής χώρες: 36 υπήκοοι Συρίας, 3 υπήκοοι Αφγανιστάν, 2 υπήκοοι Μαρόκο, 2 υπήκοοι Ιράν, 2 υπήκοοι Ερυθραίας, 2 υπήκοοι Πακιστάν, ένας υπήκοος Ιράκ και ένας υπήκοος Σομαλίας.

Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν. Οι συλληφθέντες με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου και Χανίων αντίστοιχα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News