Αναστάτωση από φωτιά κοντά σε σπίτια στο Γάζι

Ηράκλειο
Αναστάτωση από φωτιά κοντά σε σπίτια στο Γάζι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φωτιά σήκωσε στο «πόδι» τους κατοίκους περιοχής του Γαζίου.

Οι κάτοικοι είδαν τις φλόγες να πλησιάζουν κοντά σε κατοικημένη περιοχή με αποτέλεσμα να πεταχτούν από τα σπίτια τους και να καλέσουν άμεσα την πυροσβεστική.

Οι κάτοικοι της περιοχής υποστηρίζουν ότι ακούστηκαν εκρήξεις που πιθανότατα προκλήθηκαν από φιάλη με αποτέλεσμα να επικρατήσει έντονη αναστάστωση.

Όπως αναφέρουν ακόμα οι κάτοικοι οι φλόγες επεκτάθηκαν σε φορτηγό με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές υλικές ζημιές.

Στο σημείο έσπευσαν 15 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα, οι οποίοι ρίχτηκαν αμέσως στη "μάχη" κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

«Από θαύμα δε θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές»

«Από θαύμα δε θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές» δηλώνουν πλέον οι κάτοικοι στο Γάζι μετά την περιπέτεια που είχαν το μεσημέρι της Κυριακής όταν εκρήξεις και πυκνοί καπνοί από φωτιά τους έκαναν να πεταχτούν έντρομοι από τα σπίτια τους.

Ανάμεσα σε δύο πολυκατοικίες βρίσκεται μία μάντρα όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρχαν εύφλεκτα υλικά και συγκεκριμένα 15 φιάλες υγραερίου, οι οποίες κάηκαν ολοσχερώς. Επίσης μέσα στη μάντρα βρίσκονταν ένα φορτηγό καθώς και μία μηχανή μεγάλου κυβισμού τα οποία έγιναν παρανάλωμα του πυρός.

Όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι της οδού Κονδυλάκη στο Γάζι «σαν από θαύμα δε θρήνησαμε ανθρώπινες ζωές». Κι αυτό γιατί, όπως ισχυρίζονται «ακούγαμε επί δέκα λεπτά απανωτές εκρήξεις χωρίς να γνωρίζουμε από πού προέρχονται».

Οι κάτοικοι είδαν τις φλόγες να πλησιάζουν απειλητικά τα σπίτια τους και θορυβημένοι ειδοποίησαν την Πυροσβεστική.

Μεγάλη καταστροφή

Σύμφωνα με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Ηρακλείου κ. Ιωάννη Δαμουλάκη, ο οποίος έσπευσε άμεσα στο σημείο με τη συνοδεία ειδικού εμπειρογνώμονα του ανακριτικού τμήματος της Π.Υ. «οι απανωτές εκρήξεις προήλθε από εύφλεκτα υλικά που υπήρχαν στο σημείο ενώ επεκτάθηκε άμεσα εξαιτίας των ισχυρών ανέμων».

Οι καταστροφές και οι υλικές ζημιές στη μάντρα, από την οποία φέρεται να ξεκίνησε η πυρκαγιά, είναι μεγάλες.

Οι κάτοικοι τονίζουν ότι στάθηκαν τυχεροί μέσα στην ατυχία τους αφού η φωτιά ξέσπασε μεσημέρι Κυριακής και όχι καθημερινή που θα κυκλοφορούσε στην περιοχή περισσότερος κόσμος αλλά και η μάντρα θα ήταν σε λειτουργία.

Η οικονομική καταστροφή μπορεί μεν να είναι τεράστια αλλά σε κάθε περίπτωση το σημαντικό – και αυτό που οφείλουμε να κρατήσουμε – είναι ότι δεν υπήρξαν ανθρώπινα θύματα και η πυρκαγιά περιορίστηκε μόνο σε άψυχα υλικά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News