Πέθανε η Δέσποινα Αυγουλά, στέλεχος του ΚΚΕ

Ηράκλειο
Πέθανε η Δέσποινα Αυγουλά, στέλεχος του ΚΚΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έφυγε από τη ζωή το μέλος της ΕΟΕ της Τομεακής Επιτροπής Ηρακλείου του Κομμουνιστικού Κόμματος και πρόεδρος της Ομάδας Γυναικών Αρχανών της ΟΓΕ Δέσποινα Αυγουλά.

Μετά από παλικαρίσια μάχη ενάμισι περίπου χρόνου με την επάρατη νόσο, έφυγε από τη ζωή η συντρόφισσά μας μέλος της ΕΟΕ της Τομεακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΚΚΕ και Πρόεδρος της Ομάδας Γυναικών Αρχανών της ΟΓΕ, όπως ανακοινώνει η Τομεακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΚΚΕ, η οποία εκφράζει την βαθιά θλίψη της για την απώλεια. .

«Η συντρόφισσα Δέσποινα Αυγουλά παιδί αγροτικής οικογένειας γεννήθηκε το 1958 στις Αρχάνες του Νομού Ηρακλείου και μπήκε από νωρίς στη βιοπάλη.

Σε ηλικία 18 χρόνων, το 1976, οργανώθηκε στην ΚΝΕ και ένα χρόνο αργότερα, το 1977, έγινε μέλος του ΚΚΕ. Παράλληλα με τον καθημερινό αγώνα για την επιβίωση ανέλαβε σημαντικά καθήκοντα στη νεολαία του Κόμματός μας: μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Κρήτης και μέλος του Γραφείου του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ηρακλείου της ΚΝΕ με ευθύνη στην καθοδήγηση οργανώσεων και διαφόρων τομέων δουλειάς.

Το 1982 πέρασε ολοκληρωτικά στη δουλειά του Κόμματος, όπου και μέχρι το θάνατό της με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια έφερε εις πέρας όλα τα καθήκοντα που της ανατέθηκαν. Διατέλεσε διαδοχικά Γραμματέας ΚΟΒ, μέλος της Αχτιδικής Επιτροπής Υπαίθρου, της Νομαρχιακής και μετέπειτα της Τομεακής Επιτροπής Ηρακλείου και της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ με καθήκοντα στην καθοδήγηση οργανώσεων, στο εργατικό και αγροτικό κίνημα, στη δουλειά στις γυναίκες. Υπήρξε πολλές φορές υποψήφια βουλευτής του Κόμματος, υποψήφια με τα ψηφοδέλτια που στήριξε το Κόμμα σε Περιφερειακές, Νομαρχιακές και Δημοτικές εκλογές, υπήρξε δημοτική σύμβουλος του πρώην δήμου Αρχανών.

Τα δύσκολα χρόνια της αντεπανάστασης και της προσπάθειας διάλυσης του Κόμματος από τον οπορτουνισμό η συντρόφισσα Δέσποινα κράτησε ψηλά τη σημαία του μαρξισμού-λενινισμού και του σοσιαλισμού-κομμουνισμού, συμβάλλοντας στην ανασυγκρότηση των κομματικών οργανώσεων και την ανασύνταξη του εργατικού και αγροτικού κινήματος στο νομό Ηρακλείου.

Παράλληλα η συντρόφισσα Δέσποινα ήταν όλα αυτά τα χρόνια ενεργά ενταγμένη στο εργατικό-λαϊκό κίνημα. Διατέλεσε μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, πρόεδρος της Ομάδας Γυναικών Αρχανών της ΟΓΕ, Πρόεδρος του ΔΣ της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αρχανών.

Ο συντρόφισσα Δέσποινα Αυγουλά σε όλη της την κομματική πορεία υπεράσπισε το Κόμμα μας από τις επιθέσεις του ταξικού αντιπάλου και του αντικομμουνισμού. Ως το τέλος της ζωής της τίμησε με αυτοθυσία τον τίτλο του μέλους του Κόμματος, υπεράσπισε τα επαναστατικά χαρακτηριστικά του ΚΚΕ, πάλεψε για το δίκιο και την προοπτική της εργατικής τάξης σε συμμαχία με τη φτωχή αγροτιά.

Η Τομεακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στον πατέρα, τα αδέρφια και τους οικείους της συντρόφισσας Δέσποινας Αυγουλά».

Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Χανίων

«Με μεγάλη θλίψη μάθαμε σήμερα τον θάνατο της Δέσποινας Αυγουλά η οποία έφυγε από την ζωή μετά από παλικαρίσια μάχη με την επάρατη νόσο.

 Η συναγωνίστρια διετέλεσε Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αρχανών και έδωσε με αυταπάρνηση τον αγώνα για την ανασύνταξη του αγροτικού συνδικαλιστικού κινήματος στον Νομό Ηρακλείου.

 Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων  εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια της».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News