Σφοδρή κριτική από το Ηράκλειο για τον κυβερνητικό σχεδιασμό του «Κλεισθένη»

Ηράκλειο
Σφοδρή κριτική από το Ηράκλειο για τον κυβερνητικό σχεδιασμό του «Κλεισθένη»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέσα από το σχεδιασμό του «Κλεισθένη» για την τοπική αυτοδιοίκηση η κυβέρνηση αναμένεται να σύρει και τους ΟΤΑ στο χάος τόνισαν στελέχη της ΝΔ κατά τη διάρκεια ανοιχτού διαλόγου που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου στο πλαίσιο της δράσης, «Στο δρόμο προς τον Καλλικράτη - Οι προτάσεις της ΝΔ».

Ο γραμματέας του κόμματος, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, κ. Γιώργος Πατούλης και ο γραμματέας τοπικής αυτοδιοίκησης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Τάσος Γαϊτάνης, άσκησαν κριτική στο σχεδιασμό του υπουργείου Εσωτερικών και ειδικότερα στην υιοθέτηση της απλής αναλογικής, υποστηρίζοντας ότι «η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ αναμένεται να αλλάξει το νομοσχέδιο που προωθεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης το λόγο πήραν τόσο Δήμαρχοι της Κρήτης όσο και γενικότερα εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο μέτωπο των αλλαγών που προωθεί η κυβέρνηση.

Αυτό το οποίο τονίσθηκε είναι ότι οι αρμοδιότητες των ΟΤΑ θα πρέπει να αυξηθούν μέσα από ένα εκσυγχρονισμένο θεσμικό πλαίσιο.

Οι δράσεις της ΝΔ με στόχο την ενημέρωση αυτοδιοικητικών για το σχέδιο «Κλεισθένης» και τις προτάσεις της ΝΔ, αναμένεται να συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα και σε άλλες πόλεις της χώρας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News