Οδός Σμύρνης: Εικόνες αναρχίας, μία ανάσα από το κέντρο της πόλης

Ηράκλειο
Οδός Σμύρνης: Εικόνες αναρχίας, μία ανάσα από το κέντρο της πόλης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κραυγή αγανάκτησης από τους καταστηματάρχες της οδού Σμύρνης στο κέντρο του Ηρακλείου

Δρόμος μετ’ εμποδίων είναι η οδός Σμύρνης στο Ηράκλειο που παρουσιάζει εικόνα τριτοκοσμική αν και βρίσκεται μια ανάσα από τα έργα ανάπλασης στο κέντρο της πόλης.

Οι οδηγοί αυτοκινήτων και δικύκλων παρκάρουν καθημερινά στο στενό δρόμο αγνοώντας τις μάλλον διακοσμητικού χαρακτήρα πινακίδες απαγόρευσης στάσης και στάθμευσης κλείνοντας τις εισόδους των καταστημάτων.

Το χάος συμπληρώνουν τα πολύ στενά πεζοδρόμια που διακόπτονται από τις κολώνες της ΔΕΗ με αποτέλεσμα οι πεζοί να στριμώχνονται για να περάσουν είτε να αναγκάζονται να κατεβαίνουν στη μέση του δρόμου.

Πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι οδηγοί που προκειμένου να περάσουν από το δρόμο που απομένει ανεβαίνουν στις γωνίες των πεζοδρομίων φθείροντας ή ακόμα και καταστρέφοντας τα ελαστικά των οχημάτων.

Όπως τονίζουν οι καταστηματάρχες, οι κλήσεις που κατά διαστήματα μοιράζει η δημοτική αστυνομία δεν δίνουν λύση στο πρόβλημα και ζητούν από τη δημοτική αρχή να μεριμνήσει για την αποκατάσταση του πεζοδρομίου και να τοποθετήσει κολωνάκια που θα αποτρέπουν το παράνομο παρκάρισμα.

Με το ανεξέλεγκτο παρκάρισμα να θεωρείται κανονικότητα η κατάσταση στην οδό Σμύρνης κάθε άλλο παρά παραπέμπει σε δρόμο πόλης που θέλει να λέγεται σύγχρονη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News