Ηράκλειο

Υποχρεωτικά προνήπιο από τα 4 αλλά όχι στο... Ηράκλειο

Η κυβέρνηση σχεδιάζει αλλαγές…αλλά χωρίς τον ξενοδόχο. Η δίχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση ανακοινώθηκε μεν, αλλά πολλοί δήμοι και της Κρήτης αντιδρούν αφού δεν υπάρχει υποδομή αλλά ούτε προσωπικό για να ενταχθούν τα παιδιά υποχρεωτικά στο δημόσιο νηπιαγωγείο από 4 ετών . Όπως αναφέρει ο δήμος Ηρακλείου αδυνατεί να εφαρμόσει την απόφαση. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Ηρακλείου:

Ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας οι Δήμοι της χώρας όπου θα ισχύσει η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή στο δημόσιο νηπιαγωγείο, για τη σχολική περίοδο 2018-2019.

Ο Δήμος Ηρακλείου καλείται να εφαρμόσει την παραπάνω απόφαση η οποία για να υλοποιηθεί χρειάζεται χρόνο προκειμένου να δημιουργηθούν οι κατάλληλες υποδομές.

Ο Δήμος Ηρακλείου αν και επιθυμεί να προχωρήσει στην ένταξη των προνηπίων στην υποχρεωτική δίχρονη προσχολική αγωγή, ωστόσο αδυνατεί εξαιτίας των προβλημάτων που αντιμετωπίζει σχετικά με τη σχολική στέγη. Τα περισσότερα νηπιαγωγεία είναι μικρής χωρητικότητας για να στεγάσουν προνήπια και νήπια.

Για να μπορέσει ο Δήμος να εφαρμόσει τη δίχρονη προσχολική αγωγή θα πρέπει με ευθύνη της κυβέρνησης και ειδικά του Υπουργείου Παιδείας:

 

  1. Να εξασφαλιστεί με επείγουσες διαδικασίες η αναγκαία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε άμεσα να πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις σε νηπιαγωγεία και να δημιουργηθούν νέα, κατάλληλα να στεγάσουν όλα τα νήπια και προνήπια.
  2. Να χρηματοδοτηθούν οι παιδικοί σταθμοί για τη δημιουργία περισσότερων βρεφικών τμημάτων, τα οποία να καλύψουν τα κενά των θέσεων που θα δημιουργηθούν από την εγγραφή των προνηπίων στα νηπιαγωγεία.
  3. Να στελεχωθούν επαρκώς από μόνιμο προσωπικό οι παιδικοί σταθμοί αφού στα βρεφικά τμήματα η αναγκαιότητα σε προσωπικό είναι διπλάσια.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια