«Άστραψε» η πλατεία Ελευθερίας με το νέο υπερσύγχρονο μηχάνημα καθαριότητας

Ηράκλειο
«Άστραψε» η πλατεία Ελευθερίας με το νέο υπερσύγχρονο μηχάνημα καθαριότητας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αγνώριστη» έγινε η πλατεία Ελευθερίας χάρη στο νέο μηχάνημα του Δήμου Ηρακλείου.

Χρόνια είχαν να αντικρύσουν οι κάτοικοι του Ηρακλείου το λευκό χρώμα των μαρμάρων της πλατείας Ελευθερίας, καθώς από τον καιρό που τοποθετήθηκαν δεν είχαν καθαριστεί.

Ώσπου ανέλαβε δουλειά το υπερσύγχρονο μηχάνημα καθαρισμού γαλλικής τεχνολογίας το οποίο προστέθηκε στο στόλο της Υπηρεσίας Καθαριότητας.

Το όχημα που κόστισε περίπου 100 χιλιάδες ευρώ είναι εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Καθαρίζει και απολυμαίνει πλατείες, πλακόστρωτα και πεζόδρομους χρησιμοποιώντας βιολογικό άοσμο και ακίνδυνο για το περιβάλλον απορρυπαντικό με χαμηλή κατανάλωση σε νερό. 

Χάρη στην ειδική παρκετέζα το δάπεδο δεν μένει υγρό έτσι δεν υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού πολιτών, ενώ έχει σύστημα ανατροπής για την απομάκρυνση των σκουπιδιών που συγκεντρώνονται στον κάδο του.

Με πλάτος μόλις 1,38 και τετραδιεύθυνση το όχημα χωράει και σε μικρά στενά ενώ διαθέτει κινητήρα νέας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας euro 6, κάμερα οπισθοπορείας, έχει ελάχιστη κατανάλωση σε καύσιμα και σύστημα μειωμένου θορύβου για χαμηλή όχληση περιοίκων.

Το όχημα οδοσάρωσης που διαθέτει και πιστόλι εκτόξευσης νερού για τον καθαρισμό αστικού εξοπλισμού, ενώ πλένει και ακόμα και τις γωνίες των πεζοδρομίων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News