Ηράκλειο

Μετά τις κλοπές στη Μονή, οι κάτοικοι γίνονται...«φύλακες»!

Τα δύο "χτυπήματα" δραστών στη Μονή αναστάτωσαν τους κατοίκους που "απαντούν" με το δικό τους τρόπο.

Mετά τα δύο διαδοχικά «χτυπήματα» δραστών στη Μονή Παλιανής στο Βενεράτο Ηρακλείου οι κάτοικοι της περιοχής παίρνουν την κατάσταση τα χέρια τους. Αφού οι ιερόσυλοι «αλωνίζουν» και έχουν βάλει στο «μάτι» τη Μονή, οι κάτοικοι «απαντούν» με ομάδες «περιφρούρησης» κατοίκων όπως θα μπορούσαν να ονομαστούν.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες τουλάχιστον 30 άτομα από τα γύρω χωριά έχουν προσφερθεί να περιφρουρήσουν τη Μονή ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της νύχτας και να πάρουν το ρόλο..."φύλακα". 

Πρόκειται για μια άτυπη ομάδα περιφρούρησης και μια λίστα ονομάτων που έχει ήδη παραδοθεί σύμφωνα με πληροφορίες στη Μονή, μια κίνηση που συγκίνησε τις μοναχές και την ηγουμένη αφού οι κάτοικοι θέλησαν να εμπεδώσουν το αίσθημα ασφάλειας που χάθηκε μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα κλοπών.

Δύο «χτυπήματα» σε 45 μέρες

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη Τετάρτη η Μονή Παλιανής έγινε στόχος αδίστακτων διαρρηκτών για δεύτερη φορά σε 45 μέρες, ενώ οι δράστες ξεπέρασαν και πάλι κάθε όριο.

Οι ιερόσυλοι έσπασαν την πόρτα και εισέβαλαν στον ιερό χώρο χωρίς δεύτερη σκέψη.

Οι θρασύτατοι δράστες με καλυμμένα πρόσωπα χρησιμοποίησαν τα διαρρηκτικά εργαλεία, έδρασαν ταχύτατα και έφτασαν στο παγκάρι γνωρίζοντας καλά πως θα κινηθούν.

Ωστόσο ακόμα κι όταν χτύπησε ο συναγερμός και συγκεντρώθηκαν η ηγουμένη και οι μοναχές, δεν δίστασαν μπροστά στα έντρομα πρόσωπά τους, να συνεχίσουν το «έργο» τους και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν.

Σχόλια