Ξηλώνουν τον σαθρό σοβά στο σχολείο που αποφεύχθηκε η τραγωδία

Κρήτη
Ξηλώνουν τον σαθρό σοβά στο σχολείο που αποφεύχθηκε η τραγωδία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την Τετάρτη τα κονδύλια στο σχολείο του Αγ. Σύλλα. Δικαίωση για τους κατοίκους.

Έχοντας περάσει λίγες μέρες από το περιστατικό που αναστάτωσε την εκπαιδευτική κοινότητα του δημοτικού σχολείου του Αγίου Σύλλα, όταν σοβάδες έπεσαν στα θρανία, και οι κάτοικοι δεν το έβαλαν κάτω

Μεγάλη μερίδα εξ αυτών παραβρέθηκε την Τετάρτη στο Δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου ζητώντας να τεθεί προς συζήτηση το θέμα του ακατάλληλου κτιρίου που στεγάζει το νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο.

Το αίτημα των κατοίκων, των δασκάλων και του ιερέα της ενορίας στήριξε η παράταξη Ανοικτοί Ορίζοντες για να τεθεί προς συζήτηση εκτός ημερησίας διάταξης.

Όπως αποφασίστηκε έπειτα από 2 ώρες, το θέμα θα τεθεί εκ νέου στην Οικονομική Επιτροπή, την επόμενη Τετάρτη, προκειμένου να βγουν 2 κωδικοί με κονδύλια και για την αφαίρεση του επικίνδυνου αμιάντου και την επισκευή του κτιρίου.

Ήδη μάλιστα συνεργεία της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου βρίσκονται στο σχολείο ξηλώνοντας το σαθρό σοβά από τα ταβάνια.

Σοβάδες έπεσαν στο θρανίο μαθητή - Δεν στέλνουν τα παιδιά σχολείο

Να υπενθυμίσουμε ότι από καθαρή τύχη αποφεύχθηκε τραγωδία στο δημοτικό σχολείο, καθώς σοβάδες από το ταβάνι έπεσαν σε θρανία αίθουσας της πρώτης τάξης του δημοτικού σχολείου.

Ευτυχώς, το τραγικό περιστατικό δεν σημειώθηκε εν ώρα μαθήματος αλλά όταν το σχολείο ήταν κλειστό καθώς αυτό όπως εκτιμάται συνέβη απογευματινές ή βραδινές ώρες.

Τις απαράδεκτες εικόνες αντίκρισαν δάσκαλοι το πρωί της περασμένης Παρασκευής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News