Εντείνονται οι αντιδράσεις γύρω από το έργο αναβάθμισης του Πάρκου Γεωργιάδη

Ηράκλειο
Εντείνονται οι αντιδράσεις γύρω από το έργο αναβάθμισης του Πάρκου Γεωργιάδη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η διαβούλευση για το Πάρκο Γεωργιάδη όφειλε να προηγηθεί της Διαχειριστικής μελέτης και της δημοπράτησης του έργου.

Αυτό τονίζει με επιστολή του προς τον Δήμαρχο Ηρακλείου το ΤΕΕ/ΤΑΚ, επισημαίνοντας ότι ο γόνιμος διάλογος που αναπτύχθηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα δεν αφορούσε την ουσία της παρούσας φάσης του έργου.

Να συσταθεί Επιτροπή Παρακολούθησης από τον δήμο η οποία θα λειτουργεί υποστηρικτικά στο έργο της Επίβλεψης και παρακολούθησης, προτείνει στη δημοτική αρχή η Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΑΚ.

Την ίδια ώρα εντείνονται οι αντιδράσεις από τις λεγόμενες φυλές του Πάρκου μετά το πράσινο φως του δημοτικού συμβουλίου Ηρακλείου για τον τελικό φάκελο των προτάσεων που συνέταξε ειδική επιστημονική επιτροπή για τη διαχειριστική μελέτη του Πάρκου Γεωργιάδη.

Με ανάρτηση στο facebook, οι φυλές του Πάρκου τονίζουν ότι εδώ και 4 μήνες, ο δήμος Ηρακλείου προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια του κόσμου διοργανώνοντας μια δημόσια διαβούλευση η οποία δεν αφορούσε το έργο καθαυτό, κάνοντας μάλιστα σαφές ότι είναι αποφασισμένες να μπλοκάρουν το επίμαχο έργο.

Ανάρτηση στο facebook

“Οι Φυλές του Πάρκου δεν έχουν κάτι να χάσουν ή να κερδίσουν, δεν χρωστάνε τίποτα σε κανέναν και διαμηνύουν προς πάσα κατεύθυνση ότι όποιος σκοπεύει να μετατρέψει το πάρκο Γεωργιάδη σε εργοτάξιο στη βάση της υφιστάμενης Μελέτης Εφαρμογής, θα πρέπει να αναλογιστεί καλά το ηθικό και πολιτικό κόστος που συνεπάγεται αυτή η επιλογή.

Να ξέρετε κύριε δήμαρχε και κύριε εργολάβε, ότι το αντιπεριβαλλοντικό και αντικοινωνικό σας έργο θα υλοποιηθεί, μόνο εάν περάσετε από πάνω μας και αυτό -πιστέψτε μας- δεν θα είναι καθόλου εύκολο».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News