Ηράκλειο

Αναβλήθηκε για του... χρόνου η δίκη του σεκιουριτά για την υπεξαίρεση «μαμούθ»

Σε δέκα μήνες θα εκδικαστεί η υπόθεση για τις «αναλήψεις» του 1,3 εκατ. ευρώ.

Σε περίπου δέκα μήνες από σήμερα θα εκδικαστεί τελικά η υπόθεση του 48χρονου πρώην υπαλλήλου εταιρείας security, ο οποίος πριν από λίγα χρόνια φέρεται να προχώρησε σε υπεξαίρεση ποσού μεγαλύτερου του 1.300.000 ευρώ.

Ο 48χρονος επρόκειτο να καθίσει σήμερα, Τρίτη, στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης μαζί με τρία ακόμη άτομα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Ωστόσο, η πολύκροτη δίκη αναβλήθηκε λόγω κωλύματος του συνηγόρου πολιτικής αγωγής, αλλά και ενός εκ των συνηγόρων υπεράσπισης.

Ειδικότερα, ο πρώτος έπρεπε να παρίσταται σε άλλο δικαστήριο για διαφορετική υπόθεση, ενώ ο δεύτερος δεν κατέστη δυνατό να ταξιδέψει στην Κρήτη από την Αθήνα.

Έτσι, η Έδρα ανέβαλε τη δίκη για τις 19 Μαρτίου του 2019.

Ο 48χρονος πρώην υπάλληλος εταιρείας security κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε περισσότερα από 700.000 ευρώ από δεκάδες ΑΤΜ από διάφορες περιοχές της Κρήτης, σε διάστημα μικρότερο του ενάμιση χρόνου.

Ο βασικός κατηγορούμενος εργαζόταν ως υπεύθυνος ασφαλείας σε εταιρεία security από το 2008, προβαίνοντας στον ανεφοδιασμό μηχανημάτων αυτόματης ανάληψης μετρητών.

Η έκνομη δράση του, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, φέρεται να διήρκεσε από τις αρχές του 2014 έως τον Μάιο του 2015.

Συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος φέρεται να είχε βρει τρόπο να ανοίγει τις ειδικές κασετίνες, με τις οποίες μεταφέρονταν τα χρήματα για τα ΑΤΜ, χωρίς να σπάει τις σφραγίδες ασφαλείας.

Ο 48χρονος κατηγορείται ότι, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του, είχε «ξαφρίσει» ΑΤΜ στο Ηράκλειο, το Ρέθυμνο, τον Άγιο Νικόλαο, την Ιεράπετρα, τη Σητεία, το Αρκάδι, τον Πλατανιά Ρεθύμνου, τον Αδελιανό Κάμπο, τους Αρμένους, τη Σκαλέτα, αλλά και το Σίσι.

Τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης μετρητών βρίσκονταν σε σούπερ-μάρκετ και άλλες εμπορικές επιχειρήσεις, νοσοκομεία, ξενοδοχεία, χώρους του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Κρήτης, καθώς και σε αεροδρόμιο, αλλά και αγροτικό συνεταιρισμό του νησιού.

Εξάλλου, το ποσό που φέρεται να υπεξαιρούσε κάθε φορά ο κατηγορούμενος δεν ήταν σταθερό. Οι... «αναλήψεις» που έκανε ο 48χρονος κυμαίνονταν από 5.000 έως και περισσότερα από 70.000 ευρώ! Άλλοτε φέρεται να έκλεβε 12.000 ευρώ, άλλοτε 32.500 και άλλοτε 52.000 ευρώ...

Μπορεί ο 48χρονος να κατηγορείται ότι άρπαξε σταδιακά περισσότερα από 700.000 ευρώ σε ενάμιση χρόνο, ωστόσο, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, μέσα σε μία μέρα βρέθηκε να έχει υπεξαιρέσει περίπου 530.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, τον Μάιο του 2015 ο κατηγορούμενος φέρεται να έκλεψε από χρηματοκιβώτιο που βρισκόταν στο γραφείο του, στην εταιρεία security, το ποσό των 534.292 ευρώ.

Σχόλια