Tελευταία ευκαιρία για τους παιδικούς - Πότε λήγει η προθεσμία;

Ηράκλειο
Tελευταία ευκαιρία για τους παιδικούς - Πότε λήγει η προθεσμία;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία ευκαιρία για όσους γονείς θέλουν να υποβάλλουν αίτηση για το φιλοξενία του παιδιού τους στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς του Ηρακλείου. Δύο ήμερες απέμειναν για τη διαδικασία καθώς λήγει η προθεσμία.

Τα νήπια να έχουν συμπληρώσει τα 2,5 χρόνια στις 31/09/2018 και μέχρι την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση. Σε περίπτωση υποβολής αίτησης που το νήπιο δεν έχει συμπληρώσει τα 2,5 χρόνια η αίτηση να μην εξετάζεται.

Τα βρέφη να έχουν συμπληρώσει τους 8 μήνες κατά την τελευταία ημέρα υποβολής των αιτήσεων.

 Τα εγγραφόμενα βρέφη και νήπια προέρχονται κατά κύριο λόγο από την περιοχή του Δήμου Ηρακλείου στον οποίο κατοικούν, χωρίς να αποκλείεται η δυνατότητα εγγραφής των βρεφών και νηπίων που διαμένουν σε όμορο Δήμο αν υπάρχει κενή θέση ή με την εγγραφή τους εξυπηρετείται οξυμένη κοινωνική ανάγκη των γονέων η οποία αιτιολογείται από τους ενδιαφερόμενους γονείς.

 Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

Από τον Δημοτικό Οργανισμό Προσχολικής Αγωγής − Φροντίδας και Μαζικής Άθλησης Ηρακλείου (ΔΟΠΑΦΜΑΗ) ανακοινώνεται ότι η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων Εγγραφής και Επανεγγραφής Βρεφών και Νηπίων στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ηρακλείου λήγει την 31/05/2018 και ώρα 24.00. Μέχρι τότε οι γονείς μπορούν να επεξεργασθούν την αίτησή τους.

Εντός των ημερών αναμένεται να ξεκινήσει και η υποβολή των αιτήσεων μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ "Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής". Οι ενδιαφερόμενοι  μπορούν να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα του προγράμματος www.eetaa.gr

Να σημειωθεί ότι καθώς το πρόγραμμα ΕΣΠΑ είναι ανεξάρτητο του Δήμου Ηρακλείου, οι γονείς μπορούν να υποβάλλουν αίτηση και στις δύο περιπτώσεις. 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του ΔΟΠΑΦΜΑΗ στη διεύθυνση: http://dopafmai.gr/el/prosxoliki-agogi/anakoinwseis-prosxolikis-agogis/161-sxetika-me-tin-liksi-prothesmias-ypovolis-aitiseon-eggrafis-kai-enimerosi-gia-to-programma-espa

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News