Η ηχορύπανση, και από τα αεροδρόμια, υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής

Ηράκλειο
Η ηχορύπανση, και από τα αεροδρόμια, υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περισσότεροι από 650 σύνεδροι ειδικοί σε θέματα ακουστικής από όλο τον κόσμο συμμετέχουν στο Διεθνές Συνέδριο για την Ακουστική που διεξάγεται στη Χερσόνησο.

Έμφαση δίνεται στη μελέτη και αντιμετώπιση περιβαλλοντικών προβλημάτων που προέρχονται από το θόρυβο, στη σχέση του θορύβου με την υγεία καθώς και στην ακουστική σχεδίαση των κτιρίων.

Όσον αφορά στο Ηράκλειο, η εικόνα κρίνεται σε γενικές γραμμές ικανοποιητική σε σύγκριση με άλλες πόλεις της χώρας μας, εικόνα ωστόσο η οποία βασίζεται σε παλαιότερες μετρήσεις, με τους ειδικούς να επισημαίνουν ότι θα πρέπει να υπάρξει μια συνεχής χαρτογράφηση του θορύβου σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες ώστε να μπορούν στη συνέχεια να ληφθούν μέτρα για την καταπολέμηση του θορύβου.

Επιστήμονες αναφέρθηκαν στην υποβάθμιση της ποιότητας ζωής από την ηχορύπανση που προέρχεται και από τα αεροδρόμια, με την κατάσταση να είναι χαρακτηριστική στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης».

Ειδικοί τόνισαν την ανάγκη ευαισθητοποίησης του κόσμου καθώς πρόκειται για ένα ζήτημα που επηρεάζει την υγεία, την ψυχοσύνθεση και την καθημερινότητά τους.

Στο συνέδριο το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Διεθνούς Επιτροπής Ακουστικής και της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ακουστικής ολοκληρώνεται στις 31 Μαΐου.

Δείτε το ρεπορτάζ:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News