default-image

Σαράντα συλλήψεις σε έξι μέρες στο αεροδρόμιο

Ηράκλειο
Σαράντα συλλήψεις σε έξι μέρες στο αεροδρόμιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ούτε ένας, ούτε δύο αλλά σαράντα αλλοδαποί πιάστηκαν ενώ προσπαθούσαν να «δραπετεύσουν» από την Κρήτη με πλαστά διαβατήρια.

Μόνο σε έξι μέρες, και συγκεκριμένα από τις 21 έως και τις 27 Μαΐου, οι αστυνομικοί στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης» συνέλαβαν σαράντα ξένους για πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Πρόκειται για 40 άτομα ηλικίας από 18 έως 57 ετών και συγκεκριμένα, δεκαέξι υπήκοοι Αφγανιστάν, δεκατρείς υπήκοοι Συρίας, επτά υπήκοοι Ιράν, δύο υπήκοοι Αλγερίας, ένας υπήκοος Παλαιστίνης και ένας υπήκοος Λιβύης.

Οι αλλοδαποί επιχείρησαν να ταξιδέψουν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα στην Γαλλία, Γερμανία, Τσεχία, Ολλανδία, Ισπανία και το Βέλγιο.

Σε έλεγχο που τους έγινε έδειξαν στους αστυνομικούς πλαστά διαβατήρια αρχών Γερμανίας, Ισπανίας, Γαλλίας, Δανίας, Ιταλίας, Βελγίου, Σλοβενίας, Σλοβακίας, Βουλγαρίας, Συρίας, Μαρόκου και Αιγύπτου προκειμένου να αναχωρήσουν από το νησί.

Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν. Οι συλληφθέντες με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News