ΤΕΙ Κρήτης: Η 1η παρουσίαση πτυχιακών και μεταπτυχιακών εργασιών

Ηράκλειο
ΤΕΙ Κρήτης: Η 1η παρουσίαση πτυχιακών και μεταπτυχιακών εργασιών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

“Διαμάντια” από το Τμήμα Μηχανολογίας και Μηχανικών θα παρουσιαστούν στις 6 το απόγευμα της Παρασκευής 8 Ιουνίου, στην αίθουσα “Μανόλης Καρέλλης” του δημοτικού κτηρίου της Ανδρόγεω, όταν για πρώτη φορά στην ιστορία του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης θα δοθούν στη δημοσιότητα ενδεικτικά πτυχιακές και μεταπτυχιακές εργασίες απόφοιτων του τμήματος, με θεματολογία και περιεχόμενο που αναμένεται να “μαγνητίσουν” τους παρευρισκομένους.

Η “Νέα Κρήτη” αποκαλύπτει την εκδήλωση αυτή, που έχει σημαντικούς στόχους και διοργανώνεται από το Τμήμα Μηχανολογίας και Μηχανικών της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Κρήτης, ως ένα μεγάλο εκπαιδευτικό βήμα που φιλοδοξεί να έχει και συνέχεια!

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την πρώτη παρουσίαση πτυχιακών και μεταπτυχιακών εργασιών του Τμήματος Μηχανολόγων και Μηχανικών Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.

Καθηγητές και στελέχη του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του ΤΕΙ Κρήτης έλεγαν με νόημα στην εφημερίδα μας χθες το βράδυ ότι «η απόφασή μας αυτή έχει δύο κύριους σκοπούς: Ο ένας είναι να φέρει τους απόφοιτούς μας σε επαφή με πιθανούς εργοδότες και γενικά να γίνει γνωστή η δουλειά την οποία έχουν κάνει, και ο δεύτερος είναι οι μαθητές των σχολείων να δουν τι μπορούν να κάνουν αν επιλέξουν να έρθουν και να σπουδάσουν στο Τμήμα Μηχανολογίας και Μηχανικών»...

Όπως ξεκαθαρίζουν οι ίδιοι, «ενδεικτικά επιλέξαμε να παρουσιαστούν αυτές οι εργασίες διότι υπάρχουν και πολλές άλλες που είναι εξίσου καλές ή ακόμα και καλύτερες. Τα παιδιά όμως έχουν φύγει και δεν είναι εύκολο να παραβρεθούν και να τις παρουσιάσουν. Άλλοι είναι από τα νησιά, άλλοι από την Αθήνα, από την Αλεξανδρούπολη κ.λπ. Έτσι επιλέξαμε εργασίες αποφοίτων που είναι από την Κρήτη και μπορούν παραβρεθούν και να παρουσιάσουν τις εργασίες τους»...

Όλες οι εργασίες είναι από απόφοιτους που έχουν πάρει πτυχίο μέσα στο 2017.

«Είναι η πρώτη φορά που κάνουμε κάτι τέτοιο και πιστεύουμε ότι απλά γίνεται το ξεκίνημα. Οι περισσότερες από αυτές τις εργασίες είναι καινοτόμες, αλλά εμάς το μέλημά μας είναι να προσελκύσουν τα παιδιά την έννοια της βιομηχανικής αξιοπιστίας. Δηλαδή να μπορούν να κάνουν δουλειές οι οποίες θα είναι αξιόπιστες. Θα τις δίνουν στον χρήστη με τη σιγουριά ότι ο χρήστης θα τις χρησιμοποιήσει για να κάνει τη δουλειά του χωρίς να έχει πρόβλημα. Αυτό το στοίχημα έχουμε βάλει», λένε στη “Νέα Κρήτη” οι καθηγητές και στελέχη του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του ΤΕΙ Κρήτης.

Άκρως ενδιαφέρουσες εργασίες

Αναλυτικότερα θα παρουσιαστούν οι εξής εργασίες:

- “Διαστασιολόγηση υβριδικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη νήσο Σύμη, αποτελούμενο από αιολικό πάρκο και αναστρέψιμο υδροηλεκτρικό”. Όνομα σπουδαστή Παναγιώτης Μεγαλούδης, όνομα καθηγητή δρ. Δημήτρης Κατσαπρακάκης.

- “Σχεδιασμός, μελέτη και επίβλεψη κατασκευής πτερύγωσης ανεμογεννήτριας”. Όνομα σπουδαστή Νικήτας Παπακώστας, όνομα καθηγητή δρ. Δημήτρης Χρηστάκης.

- “Παραμετρικός σχεδιασμός πτερύγωσης καμπύλης γεωμετρίας (μεταπτυχιακή διατριβή)”. Όνομα σπουδαστή Γιάννης Κουγιουμτζόγλου, όνομα καθηγητή δρ. Κώστας Κoνταξάκης.

- “Σχεδιασμός και υπολογιστική προσομοίωση πλατφόρμας Stewart για κατεργασία έξι αξόνων σε λογισμικό CAD/CAM/CAE”. Όνομα σπουδαστή Νίκος Μουντάκης, ονόματα καθηγητών δρ. Νεκτάριος Βιδάκης-δρ. Μάρκος Πετούσης.

- “Ανάπτυξη και πλοήγηση ρομποτικής πλατφόρμας αγρού” (μεταπτυχιακή διατριβή). Όνομα σπουδαστή Μανόλης Καλυκάκης, όνομα καθηγητή δρ. Μανόλης Καββουσανός.

- “Η αποβιομηχάνιση της Αττικής”. Όνομα σπουδαστή Γρηγόρης Στασινούλας, όνομα καθηγητή δρ. Νίκος Σακκάς.

- “Τρισδιάστατη μοντελοποίηση άρθρωσης γονάτου και μελέτη τάσεων με χρήση πεπερασμένων στοιχείων”. Όνομα σπουδαστή Χρήστος Χρυσουλάκης, ονόματα καθηγητών δρ. Μάρκος Πετούσης-δρ. Νεκτάριος Βιδάκης.

- “Μελέτη, σχεδίαση και κατασκευή μηχατρονικού λαπαροσκοπικού εργαλείου”. Όνομα σπουδαστή Στέλιος Αποστολάκης, όνομα καθηγητή δρ. Γιάννης Φασουλάς.

- “Σχεδιασμός και κατασκευή εξωσκελετικού νάρθηκα για την υποβοήθηση ατόμων με μερική αναπηρία στα χέρια”. Όνομα σπουδαστή Μανόλης Παπαδάκης, όνομα καθηγητή δρ. Γιάννης Φασουλάς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News