Ηράκλειο

Μαθητές - φωτογράφοι εξερευνούν το λιμάνι

Το λιμάνι του Ηρακλείου επισκέφτηκαν χθες μαθητές και μαθήτριες της φωτογραφικής ομάδας του Πειραματικού Γυμνασίου Ηρακλείου.

Η επίσκεψή τους ξεκίνησε νωρίς το πρωί από τα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, όπου οι μαθητές συνάντησαν τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΗ Απόλλωνα Φιλιππή και συνομίλησαν μαζί του για το λιμάνι και τον τρόπο που το βλέπουν από τη δική τους νεανική ματιά.

Στη συνέχεια, η φωτογραφική ομάδα, με συνοδούς καθηγητές τον κ. Μανόλη Καρτσωνάκη και την κ. Χαρά Μακράκη, ξεναγήθηκε στο λιμάνι από τον διευθυντή Λιμενικών Υπηρεσιών κ. Ευάγγελο Τσαμπουράκη. Οι μαθητές επισκέφτηκαν το καρνάγιο, τους χώρους του εμπορικού λιμένα, τον επιβατικό σταθμό και το ενετικό λιμάνι, όπου ανακάλυψαν πλούσια φωτογραφικά θέματα για τη συλλογή τους.

Αφορμή για την παραπάνω δράση στάθηκε το ενδιαφέρον που έχει εκδηλώσει το Πειραματικό Γυμνάσιο για το λιμάνι του Ηρακλείου, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης συνεργασίας που θα συνεχιστεί, αξιοποιώντας το φωτογραφικό υλικό των μαθητών και τις άλλες κατασκευές που έχουν δημιουργήσει για το λιμάνι.

Η διοίκηση του ΟΛΗ συνδράμει με χαρά σε τέτοιου είδους δράσεις, που προωθούν τη γνωριμία της νέας γενιάς με τις υπηρεσίες και τις εγκαταστάσεις του λιμένα.

Σχόλια