Θλίψη για το θάνατο του Νίκου Ροδιτάκη

Ηράκλειο
Θλίψη για το θάνατο του Νίκου Ροδιτάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λύπη προκάλεσε ο χαμός του αγαπητού ερευνητή Νίκου Ροδιτάκη.

Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός εντομολόγος Νίκος Ροδιτάκης ο θάνατος του οποίο έχει σκορπίσει θλίψη.

Ο αγαπητός ερευνητής ήταν επί σειρά ετών ερευνητής του ΕΘΙΑΓΕ και όλοι όσοι τον γνώρισαν τον θυμούνται για την καλοσύνη και τον αθόρυβο αλλά μεθοδικό τρόπο εργασίας του.

Η κηδεία του όπως ανακοινώθηκε θα γίνει την Κυριακή 27 Μαΐου στις 3.00 μμ. στην Επισκοπή Πεδιάδος.

Ταύτησε το όνομά του με το ΕΘΙΑΓΕ

Ο Νίκος Ροδιτάκης γεννήθηκε το 1947 στην Επισκοπή Πεδάδος Ηρακλείου. Σπούδασε στην Ανωτάτη Γεωπονική Σχολή 1965-1970 με διδακτορικό στη Οικολογία Εντόμων από το Εργαστήριο Οικολογίας και Περιβάλλοντος.

Διετέλεσε Δ/ντής του Ινστιτούτου Προστασίας Φυτών Ηρακλείου το 1989, 1998 και Δ/ντής του Ινστιτούτου Αμπέλου, Λαχ. & Ανθοκομίας Ηρακλείου 1998-2003.

Από το 1980-2010 υπηρέτησε ως Εντομολόγος Ερευνητής στο Ινστιτούτο Προστασίας Φυτών Ηρακλείου του Εθνικού Ιδρύματος Αγροτικής Έρευνας (ΕΘΙΑΓΕ). Υπήρξε ακόμη Αναπληρωτής του Προέδρου του ΕΘΙΑΓΕ από το 2009-2011.

Διετέλεσε επίσης Πρόεδρος του Συλλόγου “Φίλοι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης” του Πανεπιστημίου Κρήτης 2010-2013.

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο Σύλλογος Φίλων του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης:

"Το ΔΣ του Συλλόγου Φίλοι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης συγκλήθηκε εκτάκτως σήμερα με αφορμή την απρόσμενη είδηση του αδόκητου χαμού του πρώην προέδρου του Συλλόγου μας, Νίκου Ροδιτάκη.

Το Δ.Σ. εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συγγενείς του αγαπητού Νίκου, ο οποίος για χρόνια στήριξε ακούραστα και ανιδιοτελώς το έργο και τις προσπάθειες του συλλόγου μας και του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης γενικότερα.

Αποφάσισε επίσης να παραστούν εκπρόσωποι του Συλλόγου στη νεκρώσιμη ακολουθία και να κατατεθεί το συμβολικό ποσό των 200 ευρώ στη μνήμη του".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News