Γιατί οι κάδοι ανακύκλωσης είναι... ασφυκτικά γεμάτοι;

Ηράκλειο
Γιατί οι κάδοι ανακύκλωσης είναι... ασφυκτικά γεμάτοι;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τις τελευταίες μέρες, οι Ηρακλειώτες βλέπουν τους κάδους της γειτονίας τους –ιδίως τους κάδους ανακύκλωσης- ασφυκτικά γεμάτους και να μην μπορούν να κάνουν ανακύκλωση.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, πολλοί απ’ αυτούς να αναγκάζονται να πετάνε τα αντικείμενα που «πάνε» για ανακύκλωση, στους πράσινους κάδους. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό και πόσο θα κρατήσει;

Η Υπηρεσία Καθαριότητας απαντά για τη δυσλειτουργία αυτή στο σύστημα αποκομιδής των απορριμμάτων με στόχο την «υπεύθυνη πληροφόρηση των πολιτών»:

«Η καθυστέρηση στην αποκομιδή των απορριμμάτων, κυρίως της ανακύκλωσης, προέκυψε επειδή το προσωπικό της Υπηρεσίας Καθαριότητας που εργάζεται με σύμβαση ορισμένου χρόνου, έπρεπε να πάρει τις προβλεπόμενες από το νόμο άδειες, καθώς πλησιάζει η λήξη των συμβάσεων. Παράλληλα, δεν έχει γίνει ακόμα η πρόσληψη του μόνιμου προσωπικού που πέτυχε στον σχετικό πανελλήνιο διαγωνισμό.

Ο συνδυασμός των παραπάνω, αναγκάζει την Υπηρεσία να λειτουργεί με το 50% περίπου του δυναμικού της, Και εκεί οφείλονται τα όποια φαινόμενα καθυστέρησης στην αποκομιδή.

Δυστυχώς, μέχρι να έρθουν στην Υπηρεσία οι νέοι, μόνιμοι συνάδελφοι – δηλαδή για διάστημα μερικών ακόμα εβδομάδων – τέτοια φαινόμενα ενδέχεται να συνεχιστούν.

Γι’ αυτό και ζητάμε την κατανόηση των πολιτών και τους διαβεβαιώνουμε, πως από την πλευρά της Υπηρεσίας Καθαριότητας καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για να ελαχιστοποιηθούν οι προαναφερόμενες δυσλειτουργίες.

Ταυτόχρονα, οφείλουμε και δημόσια να συγχαρούμε το προσωπικό της Υπηρεσίας, που καθημερινά δίνει ό,τι καλύτερο είναι ανθρωπίνως δυνατό για την αποκομιδή των απορριμμάτων.».

(Η φωτογραφία εστάλη από αναγνώστη του neakriti.gr στην περιοχή των Δειλινών)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News