Ηράκλειο

Ένοχοι οι 16 από τους 21 στη δίκη του κυκλώματος μεταναστών - Ελεύθεροι οι 6 Κρητικοί

Ένοχοι οι 16 από τους 21 στη δίκη του κυκλώματος μεταναστών - Ελεύθεροι οι 6 Κρητικοί, ποινές «μαμούθ» σε «4»

«Βαριές» καμπάνες επιφύλασσε νωρίτερα σήμερα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης σε τέσσερις βασικούς κατηγορούμενους στη δίκη για το κύκλωμα διακίνησης μεταναστών που εξαρθρώθηκε τον Μάρτιο του 2017, στις νότιες ακτές του νομού Ηρακλείου.

Ειδικότερα, το δικαστήριο επέβαλε ποινές κάθειρξης άνω των 350 ετών, οι οποίες συνοδεύονταν από χρηματικές ποινές μεγαλύτερες του 1 εκατομμυρίου ευρώ για τους τέσσερις εν λόγω αλλοδαπούς!

Συνολικά, από τους 21 κατηγορούμενους, το δικαστήριο έκρινε ένοχους τους 16.  Σε αυτούς περιλαμβάνονται και οι πέντε από τους έξι Έλληνες, που δικάζονταν.

Στους ντόπιους καταδικασθέντες περιλαμβάνεται και ο αστυνομικός, ο οποίος εμπλεκόταν στην υπόθεση.

Ωστόσο, σημειώνεται ότι από τα 16 άτομα που καταδικάστηκαν, μόνοι οι 11 οδηγούνται στη φυλακή.

Εκτός από τους τέσσερις βασικούς κατηγορούμενους, στους οποίους επιβλήθηκαν ποινές «μαμούθ», σε όλους τους υπόλοιπους αλλοδαπούς που καταδικάστηκαν, επιβλήθηκαν ποινές κάθειρξης από 6 έως 13 ετών.

Εξάλλου, επισημαίνεται ότι κανείς από τους πέντε Κρητικούς που κρίθηκαν ένοχοι, δεν οδηγείται στη φυλακή, καθώς οι ποινές που τους επιβλήθηκαν, ανεστάλησαν από το δικαστήριο.

Μεταξύ αυτών, βρίσκεται και ο 48χρονος πρώην αστυνομικός, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για δύο κακουργήματα και καταδικάστηκε σε φυλάκιση πέντε ετών.

 

(Φωτογραφία αρχείου, από προηγούμενη συνεδρίαση)

Σχόλια