Ψαράς ονειρευόταν πλούτη με κέρδη από... αρχαίο αμφορέα

Ηράκλειο
Ψαράς ονειρευόταν πλούτη με κέρδη από... αρχαίο αμφορέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δούλευε σαν ψαράς αλλά μάλλον σκόπευε να πλουτίσει με συνοπτικές διαδικασίες. Ο λόγος για 42χρονο Αιγύπτιο ο οποίος διέθετε και προσπαθούσε να εμπορευτεί πολύτιμο αμφορέα του 7ου και 8ου μ.Χ. αιώνα!

Ωστόσο δεν πρόλαβε να κάνει τις επόμενες κινήσεις του και συνελήφθη το μεσημέρι της Πέμπτης από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, στο λιμένι Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα μετά από πληροφορίες για προσπάθεια εμπορίας αρχαίων από τον αλιεργάτη, διενεργήθηκε έρευνα σε σκάφος στο λιμάνι του Ηρακλείου κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ένας αρχαίος αμφορέας με σπασμένο λαιμό και τη μία χειρολαβή του, ύψους 46 εκατοστών, μέγιστης διαμέτρου περίπου 33 εκατοστών και μέγιστης περιφέρειας περίπου 109 εκατοστών, χειρολαβή αρχαίου αμφορέα μήκους περίπου 14 εκατοστών, πλάτους περίπου 7,5 εκατοστών και τμήμα αμφορέα μέγιστου μήκους περίπου 6 εκατοστών και μέγιστου πλάτους περίπου 5 εκατοστών.

Σύμφωνα με εκτίμηση του προϊσταμένου του Γραφείου Κρήτης της Εφορείας Ενάλιων Αρχαιοτήτων, τα εν λόγω ευρήματα χρονολογούνται μεταξύ του 7ου και 8ου μ.Χ. αιώνα.

Από τη Λιμενική Αρχή Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα αρχαιολογικά ευρήματα και πρόκειται να παραδοθούν προς φύλαξη στην Εφορείας Ενάλιων Αρχαιοτήτων/ Γραφείο Κρήτης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News