default-image

Καυγάς με μολότοφ και ξύλο για μια κοπέλα

Ηράκλειο
Καυγάς με μολότοφ και ξύλο για μια κοπέλα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θλιβερές διαστάσεις φαίνεται ότι λαμβάνει η πρωτοφανής - τουλάχιστον για τα τοπικά δεδομένα - επίθεση με βόμβα μολότοφ που σημειώθηκε πριν από λίγα 24ωρα σε περιοχή της πόλης του Ηρακλείου. Το συμβάν, το οποίο, όπως όλα δείχνουν, οφείλεται σε προσωπικές διαφορές μεταξύ νεαρών ατόμων από δύο οικογένειες, φαίνεται ότι ήταν η αιτία για να αποβάλει το έμβρυο το οποίο κυοφορούσε η σύντροφος του ενός εξ αυτών.

Το τελευταίο επεισόδιο μεταξύ των δύο πλευρών, οπότε και σημειώθηκε η επίμαχη ρίψη μολότοφ, έλαβε χώρα τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής. Ωστόσο, το σκηνικό της έντασης ανάμεσα στους τέσσερις νεαρούς (σ.σ. πρόκειται για δύο αδέλφια ελληνικής εθνικότητας, 24 και 25 ετών, και δύο αδέλφια από την Αλβανία, 28 και 31 ετών) είχε ξεκινήσει μερικές ημέρες νωρίτερα και συγκεκριμένα το μεσημέρι της 9ης Μαΐου. Εκείνη την ημέρα, ο 24χρονος ντόπιος φέρεται να γρονθοκόπησε τον 28χρονο από την Αλβανία. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επίθεση στον νεαρό έγινε επειδή ο 28χρονος φέρεται να ενόχλησε την κοπέλα ενός φίλου τού 24χρονου.

Έσπασαν το αμάξι του πατέρα

Η δεύτερη πράξη του σκηνικού έντασης έλαβε χώρα λίγες μόνο ώρες μετά το πρώτο επεισόδιο: Ο 28χρονος μετέβη μαζί με τον 31χρονο αδερφό του κάτω από το σπίτι των δύο νεαρών αδερφών. Η μία πλευρά (σ.σ. οι Αλβανοί) υποστηρίζει ότι μετέβησαν στο σημείο προκειμένου να τα “βρουν” με τα άλλα δύο αδέλφια, ωστόσο αντ’ αυτού ο 24χρονος κι ο 25χρονος άρχισαν να τους βρίζουν και να τους πετούν αντικείμενα. Η έτερη πλευρά ισχυρίζεται ότι οι Αλβανοί έφτασαν κάτω από το σπίτι τους μαζί με άλλα άτομα κι άρχισαν να τους απειλούν και να σπάνε το αμάξι τού πατέρα τους. Εξάλλου, οι ντόπιοι νεαροί υποστηρίζουν ότι οι νεαροί από την Αλβανία δε δίστασαν να χτυπήσουν τη μητέρα τους.

Τελικά, η Αστυνομία, η οποία έσπευσε στο σημείο, προχώρησε στη σύλληψη και των τεσσάρων νεαρών. Και οι τέσσερις οδηγήθηκαν ενώπιον της Δικαιοσύνης και τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις. Οι δύο ντόπιοι κατηγορούνται, μεταξύ άλλων, για επικίνδυνη σωματική βλάβη, απειλή και εξύβριση, ενώ οι δύο Αλβανοί - επίσης - για επικίνδυνη σωματική βλάβη, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, αλλά και απειλή. Εν συνεχεία ορίστηκε ρητή δικάσιμος για τον ερχόμενο Νοέμβριο και οι τέσσερις αφέθηκαν ελεύθεροι.

Το τελευταίο επεισόδιο μεταξύ των τεσσάρων αδερφών σημειώθηκε τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής, έξω από το σπίτι όπου διαμένουν τα δύο αδέρφια από την Αλβανία μαζί με άλλους συγγενείς τους. Λίγα λεπτά μετά τις 2 τα ξημερώματα, ένα αυτοκίνητο πέρασε έξω από την οικία των νεαρών και κάποιος εκ των επιβαινόντων πέταξε βόμβα μολότοφ, η οποία βρήκε το αυτοκίνητο του 31χρονου Αλβανού. Από την πυρκαγιά - η οποία σβήστηκε γρήγορα από τον ίδιο τον 31χρονο - προκάλεσε υλικές ζημιές στο όχημα. Μικρές υλικές ζημιές υπέστη και το αυτοκίνητο ενός περιοίκου που ήταν σταθμευμένο δίπλα στο όχημα του 31χρονου.

Ωστόσο, οι υλικές ζημιές δεν ήταν - όπως επρόκειτο να αποδειχτεί - τίποτα μπροστά στο δυσάρεστο μαντάτο που βρήκε την οικογένεια από την Αλβανία: Όπως ανέφερε μιλώντας στη “Νέα Κρήτη” ο δικηγόρος των δύο αδελφών από την Αλβανία, Λευτέρης Κάρτσωνας, η σύντροφος τού 28χρονου υπέστη κολπική αιμορραγία, με αποτέλεσμα να χάσει το έμβρυο που κυοφορούσε.

Αμέσως μετά το συμβάν, ο 28χρονος και ο 31χρονος κατήγγειλαν στις Αρχές ως υπαίτιους του συμβάντος τους δύο ντόπιους. Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του 24χρονου και του 25χρονου, οι οποίοι αρνήθηκαν πεισματικά ότι ήταν εκείνοι οι οποίοι πέταξαν τη μολότοφ. Εντούτοις, τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για εμπρησμό από πρόθεση κατά συναυτουργία και για διακεκριμένη περίπτωση φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, και εν συνεχεία παραπέμφθηκαν να δικαστούν από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου. Τελικά, η δίκη αναβλήθηκε για τις 4 Ιουνίου, οπότε τα δύο αδέρφια αναμένεται να καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Ασφαλιστικά μέτρα για να εκτονωθεί η ένταση...

«Πρόκειται για μια αήθη συμπεριφορά, με έντονα αντικοινωνικά χαρακτηριστικά, η οποία εγείρει και πολλά ερωτηματικά από εγκληματολογικής πλευράς, ιδιαιτέρως δε αν ληφθεί υπόψη ότι πρωταγωνιστές είναι νέοι άνθρωποι. Η κατασκευή αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού, η ρίψη του σε κατοικημένη περιοχή, όπου σε απόσταση αναπνοής διαμένουν οικογένειες και η επιμελής παρακολούθηση των θυμάτων/εντολέων μου καταμαρτυρούν αδιαφορία για την ανθρώπινη ζωή, αλλά και απουσία ηθικών αναστολών. Είναι, δε, οδυνηρό ότι η συμβία ενός εκ θυμάτων, η οποία ήταν παρούσα στο συμβάν και διένυε μόλις την έκτη εβδομάδα της κύησής της, απέβαλε συνεπεία των πρωτόγνωρων συναισθημάτων τρόμου και αγωνίας που βίωσε ένεκα της εγκληματικής πράξης των κατηγορουμένων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κάρτσωνας, ο οποίος συμπλήρωσε ότι θα υποβάλει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, προκειμένου τα δύο αδέλφια να μην πλησιάζουν τους πελάτες τους και να... εκτονωθεί η όλη ένταση που έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες.

«Οι εντολείς μου, με απόλυτο γνώμονα τη διαφύλαξη των τιμαλφών εννόμων αγαθών τους και προς αποτροπή εκδήλωσης μελλοντικών εγκληματικών συμπεριφορών εκ μέρους των δραστών, θα υποβάλουν αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ηρακλείου και θα εξαντλήσουν κάθε ένδικο βοήθημα για την αποκατάσταση της ηθικής και περιουσιακής τους βλάβης», ανέφερε, κλείνοντας, ο Ελευθέριος Κάρτσωνας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News