«Καμπάνα» 12 μηνών σε γιατρό που ζήτησε «φακελάκι» από ηλικιωμένη

Ηράκλειο
«Καμπάνα» 12 μηνών σε γιατρό που ζήτησε «φακελάκι» από ηλικιωμένη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακριβά πλήρωσε γιατρός του Ηρακλείου το «φακελάκι» που φέρεται να ζήτησε από ηλικιωμένη ασθενή προκειμένου να την εγχειρήσει

«Καμπάνα» επιφύλασσε σήμερα η Ελληνική Δικαιοσύνη σε νοσοκομειακό γιατρό του Ηρακλείου, ο οποίος φέρεται να ζήτησε «φακελάκι», προκειμένου να εγχειρήσει μια ηλικιωμένη ασθενή.

Ο γιατρός κάθισε στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου, προκειμένου να δικαστεί για την πράξη της δωροδοκίας υπαλλήλου.

Παρά το ότι ο γιατρός επέμεινε πεισματικά στην απολογία του ότι είναι αθώος, το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο, επιβάλλοντάς του -μεταξύ άλλων- ποινή φυλάκισης ενός έτους, με αναστολή.

Το επίμαχο συμβάν είχε σημειωθεί πριν από περίπου δύο χρόνια σε δημόσιο νοσοκομείο του Ηρακλείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηλικιωμένη γυναίκα μετέβη στο νοσοκομείο με τρομερούς πόνους και όπως γρήγορα διαπιστώθηκε, κρίθηκε απαραίτητο να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο καταδικασθείς γιατρός υποστήριξε τότε ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμα χειρουργεία. Η ασθενής επικοινώνησε τότε με τα παιδιά της, τα οποία συναντήθηκαν με το γιατρό.

Σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο, ο τελευταίος ζήτησε χρήματα ούτως ώστε η γυναίκα να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση. Τελικά, ο γιατρός μαζί με τα παιδιά της ηλικιωμένης φέρονται να κατέληξαν στο ποσό των 600 ευρώ.

Απολογούμενος χθες ο γιατρός, υποστήριξε ότι ουδέποτε ζήτησε χρήματα από τα παιδιά της ασθενούς, καθώς και ότι εκείνα παρεξήγησαν τα λεγόμενά του. Πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, ότι ουδέποτε έχει ζητήσει «φακελάκι».

Εντούτοις, το δικαστήριο δεν πείστηκε από τα λεγόμενά του και τον έκρινε ένοχο. Τελικά του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή. Επίσης, του επιβλήθηκε χρηματική ποινή 5000 ευρώ, αλλά και στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για ένα χρόνο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News