Σηκώνουν χειρόφρενο οι εργαζόμενοι στην ανακύκλωση

Ηράκλειο
Σηκώνουν χειρόφρενο οι εργαζόμενοι στην ανακύκλωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόφαση για συμμετοχή στην απεργία στις 30 Μάη πήραν οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της ανακύκλωσης, σε γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε μέσα στο εργοστάσιο την Τρίτη 22/5/18.

Στη συζήτησή που έγινε, οι εργάτες απέρριψαν το πλαίσιο πάλης, υπεράσπισης της επιχειρηματικότητας, της λεγόμενης «δίκαιης ανάπτυξης» που καλεί η πλειοψηφία του ΕΚΗ τους εργαζομένους να υπερασπιστούν.

Οι τοπικοί παράγοντες του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού, παίρνοντας τη σκυτάλη μετά το ανάλογο κάλεσμα πλειοψηφιών σε ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, προωθούν την «τοπική συμφωνία των προθύμων» με τους τοπικούς εργοδοτικούς φορείς με στόχο την στράτευση των εργαζομένων, των αυτοπασχολούμενων ΕΒΕ και φτωχών αγροτών στους στόχους του κεφαλαίου και καλεί σε «πανεθνική μέρα δράσης» στις 30 Μάη, ημέρα πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας.

«Οι εργαζόμενοι βάλαμε μπροστά αιτήματα και διεκδικήσεις που έρχονται να δώσουν απαντήσεις στην πραγματικότητα που βιώνουν οι εργάτες μέσα στα εργοστάσια της ΒΙΠΕ, όπως τα εργατικά ατυχήματα, οι απολύσεις, οι μειώσεις στους μισθούς, ο απαράδεκτος διαχωρισμούς σε παλιούς και νέους εργαζόμενους, ζητήματα της υγιεινής και της ασφάλειας που έχουν απασχολήσει τον τελευταίο καιρό το σύνολο των εργαζομένων κ.ά.

Το πλαίσιο πάλης που εκφράζει αυτές μας τις αγωνίες είναι αυτό της ΕΙΥΗ, είναι αυτό του ΠΑΜΕ και καλούμε κάθε εργαζόμενο στην Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου να συμμετέχει στην απεργιακή συγκέντρωση στις 30/5 10.00 π.μ. στην Πλ. Ελευθερίας.

Αυτό που επισημάνθηκε από τους εργαζόμενους είναι πως η Απεργία στις 30/5 θα αποτελέσει σταθμό κλιμάκωσης στον αγώνα μας, για ικανοποίηση των αιτημάτων μας, ιδιαίτερα για την λήψη των απαραίτητων μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στο εργοστάσιο της ανακύκλωσης και αυτός θα έχει συνέχεια μέχρις ότου εξασφαλιστεί η εκπλήρωση τους».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News