Διαχρονικό «σταυροδρόμι» η μεσογειακή διατροφή

Ηράκλειο
Διαχρονικό «σταυροδρόμι» η μεσογειακή διατροφή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξεκίνησε ήδη από χτες με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία το Διεθνές Συνέδριο «Άμπελος, Οίνος, Διατροφή, Υγεία» που πραγματοποιείται στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ηρακλείου.

Πρόκειται για ένα διεπιστημονικό συνέδριο που συνδιοργανώνεται με την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Ηρακλείου, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης, την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου, τη Mediterranean Diet and Health Association, τον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό «Δήμητρα» και το Κέντρο Ερευνών και Μελετών του Πανεπιστημίου Κρήτης για τις ανθρωπιστικές, κοινωνικές και τις επιστήμες της αγωγής.

Η μεσογειακή διατροφή, γνωστή για τις ευεργετικές επιδράσεις της στην υγεία και τη μακροζωία, ανήκει στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο Στοιχείων της Άυλης Πολιτισμικής Κληρονομιάς της UNESCO από το 2010. Η Κρήτη με την μακραίωνη παράδοση στην αμπελοκαλλιέργεια, την οινοποιία, την παραδοσιακή διατροφή και την πλούσια σε φρούτα, λαχανικά και ελαιόλαδο κουζίνα, μπορεί να θεωρηθεί το λίκνο της μεσογειακής διατροφής. 

Ευρισκόμενη στην καρδιά της Μεσογείου, αποτελεί διαχρονικό πολιτισμικό σταυροδρόμι και αναδεικνύεται έτσι σε ιδανικό μέρος για τη φιλοξενία του διεθνούς αυτού συνεδρίου.

Οι εργασίες του συνεδρίου ξεκίνησαν σήμερα και θα διαρκέσουν έως τις 26 Μαΐου.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα εξεταστούν οι πολιτισμικές, τεχνικές, οικονομικές και περιβαλλοντικές πλευρές του αμπελοοινικού πολιτισμού της ευρωπαϊκής διατροφής και θέματα που σχετίζονται με την υγεία με ιδιαίτερη έμφαση στην περιοχή της Μεσογείου.

Τα παραπάνω θέματα εντάσσονται στον κύριο στόχο των διοργανωτών, που είναι να αναδειχθεί τόσο η ποικιλία των παραπάνω πρακτικών όσο και η σύνδεσή τους με τις παραδόσεις και την ταυτότητα των διαφόρων Μεσογειακών χωρών.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπείτε ΕΔΩ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News