Ηράκλειο

Στο Ηράκλειο για τα ελαιοτριβεία ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας

Στο Επιμελητήριο Ηρακλείου για δυο εκδηλώσεις πρόκειται να βρεθεί ο Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας, Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης, κ. Ευστράτιος Ζαφείρης.

Σε ενημερωτική εκδήλωση που αφορά μόνο ελαιουργούς και ελαιοτριβεία θα παραβρεθεί την Πέμπτη στις 14:00, στο Επιμελητήριο, ο Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας, Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης, Ευστράτιος Ζαφείρης ο οποίος θα παρουσιάσει τη νέα Υπουργική Απόφαση για τη λειτουργία των ελαιοτριβείων.

Συγκεκριμένα ο κος Ζαφείρης θα παρουσιάσει τις αλλαγές που φέρνει το νέο πλαίσιο σε σχέση με την αδειοδότηση των ελαιοτριβείων και την διαχείριση των αποβλήτων  τους. Με τα νέα δεδομένα δίνεται η δυνατότητα σε όλα τα ελαιοτριβεία να εναρμονιστούν με τις ισχύουσες περιβαλλοντικές διατάξεις απλοποιώντας τις διαδικασίες.

Η εν λόγω ΚΥΑ εκδόθηκε το Δεκέμβριο του 2017 (ΦΕΚ 4333 Β’ 12/12/2017) αλλά υπάρχουν ακόμη ασάφειες, ενώ η ανταπόκριση των ελαιοτριβείων στη συγκεκριμένη ΚΥΑ είναι ακόμη μικρή. Η εκδήλωση είναι κλειστή δεδομένου ότι αφορά μόνο ελαιουργούς και επιχειρήσεις ελαιοτριβείων.

Εξάλλου  την Παρασκευή 25 Μαΐου στις 10:30, ο Γενικός Γραμματέας θα είναι βασικός εισηγητής στην συνάντηση εργασίας που διοργανώνει το Επιμελητήριο Ηρακλείου με θέμα: «Σύνδεση αγροδιατροφής και Δευτερογενή τομέα με τον Τουρισμό».

Στόχος της συνάντησης είναι να παρουσιαστούν οι τρόποι βέλτιστης αξιοποίησης των Ελληνικών προϊόντων από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό κλάδο.

Σχόλια