default-image

Στην κατάργηση ΕΝΦΙΑ επιμένει η Ένωση Ιδιοκτητών Ακινήτων

Ηράκλειο
Στην κατάργηση ΕΝΦΙΑ επιμένει η Ένωση Ιδιοκτητών Ακινήτων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακατανόητη η άρνηση της Κυβέρνησης σύμφωνα με τον ίδιο, καθώς το παράδειγμα της Κύπρου έχει φέρει αύξηση της οικοδομικής δραστηριότητας.

Επιφυλακτικός ο ίδιος για το πώς θα προχωρήσει το κυβερνητικό σχέδιο για «διπλές» Τιμές Ζώνης και αν θα άρουν, τελικά, τις επιφυλάξεις τους οι δανειστές για το κατά πόσο μπορεί να λειτουργήσει ο σχεδιασμός του υπουργείου Οικονομικών.

Το πρώτο βήμα έχει να κάνει με τον προσδιορισμό των Τιμών Ζώνης π.χ. από 1.500 ευρώ να πάει στις 2.000 ευρώ. 

Στο δεύτερο βήμα, που είναι και το πιο σύνθετο, θα επιχειρηθεί το «σπάσιμο» της νέας Τιμής Ζώνης στις περιοχές που οι αυξήσεις προτείνεται να είναι μεγάλες, έτσι ώστε η προσαρμογή να γίνει πιο ομαλά. Το μέγεθος αυτής της αύξησης (π.χ. αν θα είναι 20% ή 30% ή 40%), που θα ενεργοποιεί το «σπάσιμο» δεν έχει αποφασιστεί ακόμα και θα κριθεί κατά τη δοκιμαστική εκκαθάριση λίγο πριν από τις 14 Ιουνίου. 

Αντιθέτως, στις περιπτώσεις που οι νέες Τιμές Ζώνης θα είναι μειωμένες σε σχέση με τις ισχύουσες, αυτή η μείωση θα γίνει εφάπαξ και όχι σε δόσεις.

«Ούτως ή άλλως, αυτό που θέλουν να εισπράξουν μέσω ΕΝΦΙΑ είναι 2,6 με 3 δις και σε αυτό προχωρούν» επαναλαμβάνει στο Ράδιο 98,4 ο Πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων Κώστας Αράπογλου.

Παράλληλα επανέλαβε ότι θέση της Ένωσης και της ΠΟΜΙΔΑ είναι η μείωση και σταδιακή κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, που αρνείται να δεχτεί η Κυβέρνηση, αλλά θα φέρει αύξηση της οικοδομικής δραστηριότητας και περισσότερα έσοδα στα ταμεία, όπως και στην Κύπρο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News