Ηράκλειο

Φουντώνει ο «πόλεμος» για τα περίπτερα στη Δικαιοσύνης

Ο Δήμος επιθυμεί τη μετακίνηση των περιπτέρων από τη λεωφόρο Δικαιοσύνης. Οι περιπτεριούχοι όμως στυλώνουν τα «πόδια» και αρνούνται κατηγορηματικά τη μετακίνηση.

Κόκκινη γραμμή για τα περίπτερα της λεωφόρου Δικαιοσύνης αποτελεί η οποιαδήποτε προσπάθεια μετατόπισης των περιπτέρων τους σε άλλους δρόμους, στο πλαίσιο εκτέλεσης των εργασιών ανάπλασης του ιστορικού κέντρου.

«Δεν πρόκειται να φύγουν τα περίπτερα», είναι το μήνυμα που στέλνει προς τη Λότζια, η Ελένη Χαιρέτη.

Όλα ξεκίνησαν όταν πληροφορήθηκαν ότι πρόκειται να τοποθετηθούν μπάρες για τη διευκόλυνση των πεζών μόνο από τη μια πλευρά του δρόμου, προσπάθεια που όπως λένε στοχεύει στην απομάκρυνση των περιπτέρων τους.

Στο πλευρό του κλάδου ο Εμπορικός Σύλλογος – Τι απαντά ο Δήμος

«Η Δημοτική αρχή θα πρέπει να επανεξετάσει και για λόγους κοινωνικούς το όλο ζήτημα το οποίο έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις στον κλάδο των περιπτεριούχων. Θα πρέπει να τηρηθεί ο νόμος και να μην αδικηθούν αυτοί οι άνθρωποι».

Είναι μονόδρομος η μετατόπιση των περιπτέρων στο πλαίσιο εκτέλεσης των εργασιών δηλώνει ο Γιάννης Αναστασάκης ο οποίος παράλληλα τόνισε ότι, από το 2013, υπάρχει έγκριση του ΚΑΣ για την επίμαχη μελέτη, η οποία προβλέπει το ξήλωμα των περιπτέρων επί της Λεωφόρου Δικαιοσύνης, ζήτημα για το οποίο η Λότζια πρόκειται να επανεξετάσει, όπως και το ενδεχόμενο, νέας μορφής των περιπτέρων.

Σχόλια