Ηράκλειο

Έμειναν άστεγοι, τώρα τους κάνουν έξωση και από τα παραπήγματα

Ξεχειλίζει η οργή οκτώ άστεγων στο Ηράκλειο οι οποίοι βρήκαν καταφύγιο σε παλιά αποδυτήρια, όμως τους καλούν να το εγκαταλείψουν

Σίγουρα, πρόκειται για εικόνες οι οποίες δεν μας τιμούν στον 21ο αιώνα.

Παλαιότερα ήταν αποδυτήρια ενώ τα τελευταία χρόνια αποτελούν το σπιτικό για οκτώ άστεγους του Ηρακλείου, οι οποίοι διαμένουν σε αυτά τα παραπήγματα, ανάμεσα σε όγκους σκουπιδιών, αντί να κοιμούνται όπως λένε στα παγκάκια πάρκων.

Όμως, η οργή τους ξεχειλίζει, καθώς, όπως λένε, έλαβαν τελεσίγραφο από την Αστυνομία προκειμένου να απομακρυνθούν οριστικά από τον επίμαχο χώρο, ο οποίος όπως ενημερωθήκαμε ανήκει στον δήμο Ηρακλείου.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής πολιτικής ενημερώθηκε από την ΚΡΗΤΗ TV για τις εξελίξεις, με το ερώτημα ωστόσο να παραμένει για το ποιος τελικά έδωσε την εντολή στην Αστυνομία.

Περίπου 40 είναι οι άστεγοι στο Ηράκλειο, όπως δείχνουν τα πρώτα ανεπίσημα στοιχεία στο πλαίσιο της πιλοτικής καταγραφής των αστέγων, στοιχεία τα οποία θα επεξεργαστούν από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, πριν το υπουργείο προχωρήσει σε επίσημες ανακοινώσεις, για τον αριθμό και το προφίλ των αστέγων σε 6 δήμους της χώρας.

Πέρα από τους άστεγους που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις φιλοξενίας στο Κέντρο Αστέγων, υπάρχουν άστεγοι που εξηγούν τους λόγους γιατί προτιμούν τα παραπήγματα από το Κέντρο Αστέγων του Δήμου Ηρακλείου.

Σχόλια