default-image

Εκπέμπει SOS η Ψυχιατρική του ΠΑΓΝΗ

Ηράκλειο
Εκπέμπει SOS η Ψυχιατρική του ΠΑΓΝΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κατάσταση στη Ψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ, δείχνει να έχει ξεφύγει από τα όρια ασφαλείας καθώς και της… προσοχής του αρμόδιου Υπουργείου Υγείας.

Τα όσα στοιχεία δόθηκαν στη δημοσιότητα, κατά τη συνέντευξη τύπου του Σωματείου Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ, δημιούργησαν αίσθηση, αφού διαπιστώθηκε όχι μόνο ότι εδώ και πολλούς μήνες το προσωπικό δεν επαρκεί, αλλά και ότι παρά τα ιδιαίτερα αυξημένα περιστατικά στη Ψυχιατρική, οι κλίνες είναι κατά πολύ λιγότερες σε αριθμό από όσους νοσηλεύονται στην κλινική.  

Κραυγή απόγνωσης από το Σωματείο Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ για την Ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου, που διαπίστωσε πως:

Την ώρα που όπως υπογραμμίζει το Σωματείο Εργαζομένων, συνάδελφοί ιατροί και νοσηλευτές, παρόλη τη φιλότιμη και σκληρή προσπάθεια που καταβάλουν, ασκούν τα καθήκοντα τους σε ένα περιβάλλον με αυξημένο βαθμό επικινδυνότητας ενώ ταυτόχρονα οδηγούνται σε φυσική, ψυχική και επαγγελματική εξουθένωση.

Ουσιαστική παρέμβαση αντιμετώπισης του προβλήματος ΔΕΝ έχει γίνει ούτε από διοικήσεις, ούτε από το υπουργείο, ενώ γνωρίζουν την κατάσταση συμπλήρωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων Δ. Βρύσαλης.

Αντίστοιχη δύσκολη κατάσταση υπάρχει και στην παιδοψυχιατρική κλινική όμως,  με δυναμική 10 κρεβάτια, η οποία αντιστοιχεί σε 900.000 κατοίκους. Και το χειρότερο…; όλα αυτά την ώρα που από τον Σεπτέμβρη του 2014 που στελεχώθηκε η κλινική με προσωπικό, πάνω από 1.500 παιδιά και έφηβοι έχουν εκτιμηθεί από τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία της κλινικής με συνεχώς αυξανόμενη προσέλευση περιστατικών.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί, η στάση που κρατάει πλέον και ο Διευθυντής της Ψυχιατρικής Αλέξανδρος Βγόντζας, που τάχθηκε δημόσια στο πλευρό του σωματείου εργαζομένων προκειμένου να βρεθεί μία σωτήρια λύση, για την κλινική που απευθύνεται όχι μόνο σε ασθενείς του Ν. Ηρακλείου αλλά σε ασθενείς από ολόκληρη την Ανατολική Κρήτη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News