Ηράκλειο

Επί τάπητος τα προβλήματα των αστυνομικών σε συνάντηση

Θέματα και προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην υπηρεσιακή ζωή τους οι αστυνομικοί συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποίησαν ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Περιφέρειας Κρήτης υποστράτηγος κ. Κωνσταντίνος Λαγουδάκης, με το προεδρείο και αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αστυνομικών Ηρακλείου.

Η συνάντηση έλαβε χώρα την Παρασκευή 18 Μαΐου, σε ιδιαίτερα καλό κλίμα. Η Ένωση Αστυνομικών Ηρακλείου αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της τα εξής:

«Θέματα και προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην Υπηρεσιακή ζωή τους οι συνάδελφοί μας και τα οποία είναι χρέος μας να αντιμετωπίσουμε στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό τα οποία μας έχουν μεταφερθεί από τις έως τώρα επισκέψεις μας σε Αστυνομικές Υπηρεσίες της Δ.Α. Ηρακλείου, στα οποία έδειξε ιδιαίτερη κατανόηση και καλή πρόθεση για την ικανοποιητικότερη επίλυσή τους.

Ιδιαίτερα, έγινε μνεία για την ενίσχυση των τουριστικών περιοχών (Α.Τ. Αερολιμένα, Α.Τ. Χερσονήσου) ενόψει της θερινής περιόδου, τονίστηκε η απόλυτη ανάγκη της συνεργασίας όλων των αστυνομικών Υπηρεσιών για την επίτευξη του κοινού σκοπού καθώς επίσης ότι πρέπει να σταματήσει επιτέλους η κατασπατάληση αστυνομικών δυνάμεων (μέτρα τάξης, γήπεδα κ.λ.π.) και να επικεντρωθούμε στην καταπολέμηση του εγκλήματος.

Σχετικά με τις επικείμενες τοποθετήσεις των συναδέλφων που μετατίθενται στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου, ζητήσαμε από τον κ. Γενικό το αυτονόητο, να τοποθετηθούν σε Υπηρεσίες που έχουν πραγματική ανάγκη από αστυνομικό προσωπικό και μία απλή ματιά στις κενές οργανικές θέσεις κάθε Υπηρεσίας είναι αρκετή.

Τέλος επισημάνθηκε το πρόβλημα της έλλειψης υλικοτεχνικής υποδομής, αναλώσιμων υλικών και η έλλειψη σε υπηρεσιακά οχήματα».

 

 

Σχόλια